Nieuw: Beckers authentieke Kipsaté

Smaakvolle recepturen in een Japanse, Thaise en Indonesische variant

UTRECHT, 20060516 -- De vele keukens van Azië zijn al even gevarieerd, fascinerend en exotisch als de landen zelf. Hoe kan het ook anders, Azië is hét continent van fijnproevers en levensgenieters. Beckers is als culinair wereldreiziger over de hele wereld op zoek naar snacks en hapjes die horen bij lokale tradities en gewoontes. Tijdens de laatste reis naar Azië ontdekte Beckers een smaakvol geheim: authentieke kipsaté. Vanaf mei is deze heerlijke World Snack ook in Nederland verkrijgbaar in een Thaise, Indonesische en Japanse variant.


Werelds lekker
De nieuwe kipsaté's zijn heerlijk gemarineerd en écht houtskool gegrild. Dit maakt de kipfilet op bamboestick ook zonder saus tot een ware smaaksensatie. De saus en de kipsaté zijn in aparte bakjes verpakt, waardoor zij makkelijk afzonderlijk te serveren zijn. Drie minuten in de magnetron... en klaar. Dus altijd lekker voor bij de maaltijd, als verrassend tussendoortje of als trendy traktatie bij de borrel.

Indonesië, Japan en Thailand
Azië is de bakermat van de saté. Ieder land heeft weer eigen specifieke kruiderijen en lokale recepturen voor de lekkerste kipsaté. Beckers heeft de drie lekkerste smaken meegebracht en introduceert:
- Indonesische Kipsaté - Kipsaté met pindasaus op basis van geroosterde pinda's
- Japanse Kipsaté - Kipsaté met Teriyakisaus op basis van Sojasaus en Mirin
- Thaise Kipsaté - Kipsaté met pinda-kokossaus en de frisse smaak van citroengras

Prijs & verkrijgbaarheid
De nieuwe kipsaté van Beckers is vanaf begin mei verkrijgbaar in het vriesvak van de supermarkt. Een verpakking (2 stokjes kipsaté en apart bakje saus) van 200 gram heeft een consumentenadviesprijs van ¤ 2,39.

Kitchens of the World Award
De 'Kitchens of the World Award' wordt gesponsord door culinair wereldreiziger Beckers. De Award staat voor de beste authentieke smaakontdekking en hieraan is een geldprijs verbonden die besteed kan worden aan goede doelen. Begin mei vertrok het culinaire trio Angelique Schmeinck, Ramon Beuk en Jeremy Vermolen voor een intensieve reis naar Azië. Tijdens een culturele en culinaire Challenge, strijden de drie bekende Nederlandse koks daar om de 'Kitchens of the World Award' en een cheque voor het goede doel: Villa Pardoes. De strijd om de Award wordt door een cameraploeg geregistreerd en in de periode van 16 mei tot en met 2 juni op dinsdag, donderdag en vrijdag omstreeks 23.00 uur uitgezonden in Shownieuws op SBS 6.




Beckers