Telelogic versterkt haar Enterprise Architecture Suite

SYSTEM ARCHITECT en SYNERGY/Change helpen de architectuur en de levenscyclus van het ontwikkelingsproces op ondernemingsniveau te beheren

MALMO, 20060516 -- Telelogic, de leidende leverancier van softwareoplossingen die geavanceerde systemen en softwareontwikkeling op bedrijfsdoelstellingen afstemmen, kondigde vandaag belangrijke updates aan van haar SYSTEM ARCHITECT bedrijfsarchitectuur- en modelleringstools die bijdragen aan efficiëntere bedrijfsactiviteiten, en van SYNERGY/Change, een tool voor change management waarmee de effectiviteit van elke ontwikkelingsomgeving kan worden verbeterd.


Deze nieuwe functionaliteiten vormen een uitbreiding op de Telelogic Lifecycle Suite, een compleet pakket van Telelogic software-tools die organisaties in staat stellen om hun bedrijfsarchitectuur en het systeem- en softwareontwikkelingsproces op ondernemingsniveau te implementeren en beheren.

"De open, flexibele product suite van Telelogic biedt een hoogwaardige, schaalbare reeks producten die de ontwikkelingsomgeving naar managementniveau uitbreiden", aldus Ingemar Ljungdahl, Chief Technology Officer van Telelogic. "Onze doelstelling is om bedrijven van tools te voorzien waarmee ze zakelijke vereisten en processen op de behoeften van klanten kunnen afstemmen en garanderen dat deze eisen een integraal onderdeel vormen van het engineering- en ontwikkelingsproces. Onze product suite is uitgebreid om het innovatieproces te ondersteunen en waarde toe te voegen aan het ontwerpen en ontwikkelen van systemen en software door bedrijven en overheidsinstanties overal ter wereld".

SYSTEM ARCHITECT
Telelogic SYSTEM ARCHITECT stelt bedrijven overal ter wereld in staat om zakelijke modellen en enterprise-architecturen te ontwerpen, visualiseren, analyseren en publiceren die hen inzicht bieden in de relatie tussen hun technologie, processen en gegevens. Op basis van deze informatie kunnen bedrijven makkelijker inspelen op de steeds veranderende technologische en zakelijke doelstellingen. Telelogics SYSTEM ARCHITECT werd recentelijk gepositioneerd in het leader quadrant in Gartners "Magic Quadrant for Enterprise Architecture Tools, 1Q06", dat werd gepubliceerd op 5 april 2006 (#G00138197).

SYSTEM ARCHITECT 10.4 biedt de volgende nieuwe opties:

* SYSTEM ARCHITECT/XT. Deze nieuwe, gestroomlijnde, webgebaseerde aanvulling op de SYSTEM ARCHITECT-productreeks maakt het ontwikkelen van enterprise-architecturen actiegerichter door directe toegang te bieden vanaf elke gewenste locatie. SYSTEM ARCHITECT/XT bevordert de communicatie en samenwerking tussen medewerkers op verschillende locaties. Op deze manier transformeert het geografisch verspreide werkgroepen tot een integraal team en moedigt het een grotere participatie aan binnen de hele organisatie.
SYSTEM ARCHITECT/XT doet dit door via een centraal portaal real-time toegang tot haar database te bieden aan gebruikers overal ter wereld. Gebruikers kunnen op elk gewenst moment wijzigingen aan de database toevoegen. Alle gegevens binnen de database worden vanaf een centrale locatie beheerd.
De uiterst intuïtieve user interface van SYSTEM ARCHITECT/XT stelt gebruikers in staat om de database te doorzoeken en modellen te raadplegen. Een architectuurteam kan, afhankelijk van hun rol binnen het proces, bepaalde templates - van geavanceerde cirkeldiagrammen tot use cases - aanmaken of aanpassen voor belangrijke groepen stakeholders. SYSTEM ARCHITECT/XT biedt daarnaast speciale templates voor het Dept. of Defense Architectural Framework (DoDAF).

Net als bij een web-browser kunnen gebruikers favorieten aanmaken om sneller de door hen benodigde informatie te vinden. SYSTEM ARCHITECT/XT maakt het gebruikers tevens makkelijker om de architectuur tijdens het ontwikkelingsproces van opmerkingen te voorzien. XT is beschikbaar als uitbreiding op SYSTEM ARCHITECT 10.4.

* SYSTEM ARCHITECT/ERP. Telelogic biedt nu volledig geïntegreerde ondersteuning voor alle belangrijke ERP-systemen, met inbegrip van SAP en Oracle (Peoplesoft, Siebel Systems en JD Edwards). SYSTEM ARCHITECT /ERP biedt bedrijven diepgaand inzicht in hun ERP-implementaties en helpt hen om de risico's te verminderen die gepaard gaan bij het wijzigen van processen en toepassingen zonder over een gedetailleerde kennis van het onderliggende ERP-systeem te beschikken. Dit is mogelijk dankzij de automatische detectiemogelijkheden van SYSTEM ARCHITECT/ERP, waarmee ERP-metagegevens direct in SYSTEM ARCHITECT kunnen worden geïmporteerd voor verdere analyse. Bedrijven kunnen gegevens, metagegevens, gegevensrelaties, applicaties en data warehouses modelleren en visualiseren om inzicht te verwerven in de onderlinge samenwerking tussen hun applicaties en het ERP-systeem. Deze functionaliteit is beschikbaar als uitbreiding op SYSTEM ARCHITECT 10.4.

SYSTEM ARCHITECT 10.4 biedt de volgende geïntegreerde functionaliteiten:

* Ondersteuning voor Service-Oriented Architecture (SOA). In SYSTEM ARCHITECT 10.4 zijn nieuwe BPEL-upgrades geïntegreerd die geautomatiseerde ondersteuning bieden voor modellering als eerste stap in het koppelen van webservices. Met behulp van SYSTEM ARCHITECT 10.4 kunnen bedrijven modellen van bedrijfsprocessen vertalen naar Business Process Execution Language (BPEL). Ontwikkelaars kunnen de hieruit resulterende gegevens vervolgens opnemen in een workflow-tool zodat ze een begin kunnen maken met het koppelen van webservices tot samengestelde applicaties. De nieuwe XSD Management (XML Schema)-functie van SYSTEM ARCHITECT 10.4 maakt het mogelijk om schema's te koppelen aan BPEL-berichten op basis van haar BPMN (Business Process Modeling Notation) en modellering in UML-notatie, een integraal onderdeel van elke SOA-implementatie.
* Nieuwe user interface. De user interface van SYSTEM ARCHITECT 10.4 is volledig herzien en geoptimaliseerd voor een verbeterde gebruikerservaring. De Microsoft Windows 'look and feel' van de werkbalken en pictogrammen draagt ertoe bij dat gebruikers eenvoudiger binnen SYSTEM ARCHITECT kunnen navigeren en snellere toegang worden geboden tot vaak gebruikte functies. Daarbij stelt de user interface gebruikers nog steeds in staat om de workflow volledig aan hun specifieke behoeften aan te passen.

Stimulansen met betrekking tot de productiviteit en kwaliteit van applicatieontwikkelingen zijn het makkelijkst te bewerkstelligen door de consistente uitvoering van twee benaderingen, met name een evenwicht tussen effectieve managementprocessen en herhaalbare low-level ontwikkelingsprocessen," zegt JamesmDuggan, Research Vice President bij Gartner. "Wat hiervoor nodig is, is een serie enterprise-level tools die organisaties helpen om deze twee benaderingen makkelijk en effectief te combineren."

"Bedrijven zien zich voor de uitdaging gesteld om op tal van verschillende gebieden gegevens te verzamelen, analyseren en publiceren, zoals processen, data, toepassingen en organisatiestructuren", aldus Jim Duggan, FUNCTIE van Gartner. "Met behulp van een krachtige verzameling van enterprise-tools kunnen bedrijven de juiste informatie verzamelen en analyseren, zodat ze beter gefundeerde beslissingen kunnen maken met betrekking tot het afstemmen van hun technologie op de strategische doelstellingen, beter de rol kunnen bepalen van ontwikkelingsinitiatieven binnen dit proces en beter inzicht krijgen in de manier waarop ze het snelste actie kunnen ondernemen op basis van de verzamelde informatie".

SYNERGY/Change
Telelogic kondigde tevens een nieuwe versie aan van SYNERGY/Change, dat zorgt voor flexibeler en gebruiksvriendelijker change management op ondernemingsniveau. SYNERGY/Change is een webgebaseerde oplossing voor change management die controle biedt over alle wijzigingen van digitale activa binnen de levenscyclus van het systeem- en softwareontwikkelingproces. Het stelt gebruikers in staat om wijzigingen van zowel interne als externe bronnen te evalueren en bekrachtigen met behulp van een workflow voor controle van de wijzigingen die aan de specifieke behoeften van de organisatie kan worden aangepast. Dankzij de verbeteringen kan SYNERGY/Change worden ingezet om incidenten, problemen en wijzigingen te beheren op basis van verbeteringsprogramma's op het gebied van IT Service Management, zoals ITIL (ISO 20000).

Nieuwe functies in SYNERGY/Change 4.5 zijn onder meer:

* Schaalbaarheid op ondernemingsniveau. Een nieuwe en gestroomlijnde user interface zorgt ervoor dat de tool makkelijker kan worden ingezet binnen de wereldwijd verspreide gemeenschap van ontwikkelaars. De tool is nu schaalbaar naar ondernemingsniveau. Dit houdt in dat stakeholders overal ter wereld deel kunnen nemen aan het change management-proces, snel inzicht krijgen in het effect van wijzigingen, en de prestatie van het ontwikkelingsproces kunnen bewaken, ongeacht hun locatie of taal.

* Ondersteuning voor IBM/Rational ClearCase. SYNERGY/Change is uitgebreid met ondersteuning voor IBM/Rational ClearCase. Hiermee zijn gebruikers in staat om wijzigingen in de specificaties te volgen in Telelogic DOORS en wijzigingen van de softwareconfiguratie op te nemen Telelogic SYNERGY/CM en/of IBM/Rational ClearCase met behulp van een centrale database voor change management. Daarnaast wordt het eenvoudiger om verschillende ontwikkelingsomgevingen te combineren in geval van een overname, contractuele verplichtingen of de noodzaak om bestaande systemen verder te ontwikkelen. Op deze manier kunnen bedrijven zich de last besparen van trainingen en implementaties die gepaard gaan met het integreren van meerdere oplossingen voor change management.

SYNERGY/Change biedt daarnaast de volgende nieuwe opties:
* Dashboard voor ontwikkelingsbeheer. In combinatie met SYNERGY/Change en Telelogic DOORS wordt een volledig herziene versie van het Telelogic Dashboard uitgebracht. Dit dashboard biedt basissoftwaremetrieken voor Six Sigma en Capability Maturity Model Integration (CMMI)-initiatieven. Het dashboard biedt gebruikers inzicht in het productontwikkelingsproces, met inbegrip van foutratio's, scope creep en nieuwe of gewijzigde specificaties, waardoor ze proactief kunnen inspringen op trends op het gebied van prestatie en optimalisatie. Daarnaast biedt het dashboard productmanagers toegang tot een uitklapbaar overzicht van prestatiemetrieken voor alle ontwikkelingsomgevingen.

Vernieuwd licentiemodel Telelogic Lifecycle Suite
Telelogic kondigde tevens de toevoeging aan van de SYSTEM ARCHITECT bedrijfsarchitectuur-tools en FOCAL POINT, een tool die het besluitvormingsproces voor portfoliomanagement ondersteunt, aan de Telelogic Lifecycle Suite (TLS 2006). Deze Lifecycle Suite is opgebouwd uit zes Telelogic-producten met een gemeenschappelijk installatieproces en gezamenlijke licentiestructuur. Dankzij een innovatieve, op tokens gebaseerde licentiestructuur kunnen gebruikers makkelijk overschakelen tussen Telelogic-producten door wanneer nodig licentietokens toe te kennen. De producten van Telelogic die in de TLS 2006 zijn opgenomen, omvatten: DOORS, FOCAL POINT, SYNERGY/Change, SYNERGY/CM, SYSTEM ARCHITECT en TAU.

"Onze nieuwe productintroducties geven blijk van het streven van Telelogic om haar klanten te voorzien van een ondernemingsbrede oplossing voor levenscyclusbeheer", aldus Anders Lidbeck President & CEO van Telelogic. "Bedrijven zien zich voor de uitdaging gesteld om het ontwikkelingsproces af te stemmen op de zakelijke eisen en klantbehoeften, en vervolgens om tools en diensten te leveren voor een zo efficiënt en effectief mogelijke productie van bedrijfskritische, al dan niet ingebedde toepassingen en systemen die moeten helpen om de bedrijfsdoelstellingen te verwezenlijken. Het is onze doelstelling om ervoor te zorgen dat onze tools en diensten steeds verder worden ontwikkeld om dit proces eenvoudiger te laten verlopen en resultaatgerichter te maken voor bedrijven en overheidsinstellingen".

De Telelogic Lifecycle Suite (TLS 2006 R1), SYSTEM ARCHITECT 10.4 en SYNERGY/Change 4.5 zijn vanaf 5 juni op de markt verkrijgbaar. Raadpleeg voor meer informatie over de laatste productintroducties www.telelogic.com.

Over Telelogic
Telelogic® de wereldwijd leider op het gebied van oplossingen voor het automatiseren en ondersteunen van best practices binnen de organisatie - van het krachtig modelleren van bedrijfsprocessen en -architecturen tot requirements-driven ontwikkeling van geavanceerde systemen en software. Telelogic's oplossingen stellen organisaties in staat om producten, systemen en software ontwikkelingslevenscycli in lijn te brengen met bedrijfsdoelen en behoeften van de klanten. Hiermee wordt kwaliteit en voorspelbaarheid aanzienlijk verbeterd, terwijl de time-to-market en totale kosten worden gereduceerd.

Om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn in de richting van een automated lifecycle process,
ondersteunt Telelogic een open architectuur en het gebruik van gestandaardiseerde talen. In de rol van industrie leider en technologische visionair, is Telelogic actief betrokken bij het vormgeven van de toekomstige bedrijfsarchitectuur, application lifecycle management, en het beheren van klantenbehoeftes door deelname in industrie organisaties zoals INCOSE, OMG, The Open Group, Eclipse, ETSI, ITU-T en het TeleManagement Forum.

Het hoofdkantoor staat in Malmö, Zweden en Telelogic heeft een hoofdkantoor in de Verenigde Staten in Irvine, California. Telelogic doet zaken in 20 landen wereldwijd en heeft klanten waaronder Airbus, Alcatel, BAE SYSTEMS, BMW, Boeing, DaimlerChrysler, Deutsche Bank, Ericsson, General Electric, General Motors, Lockheed Martin, Motorola, NEC, Philips, Samsung, Siemens, Sprint, Thales en Vodafone.




Telelogic