Gemeente Rotterdam


Nr.108
16 mei 2006

Belangrijk: embargo tot dinsdag 16 mei 18.00 uur

Erasmusspeld voor de heer G.J. van Beek

De heer G.J. van Beek ontvangt op dinsdag 16 mei een Erasmusspeld uit handen van burgemeester mr. Ivo Opstelten. De heer Van Beek krijgt deze Rotterdamse onderscheiding als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor het Prins Bernhard Cultuurfonds Rotterdam (PBCFR). De overhandiging vindt plaats op het stadhuis, tijdens de laatste vergadering van het Rotterdamse bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De heer Van Beek was 22 jaar actief voor het PBCFR, eerst als lid van het bestuur en daarna als ambtelijk secretaris. Hij zette zich jaren lang in voor de kunst en cultuur in de stad Rotterdam. De uitreikingen van de Anna Blamanprijs voor literatuur en de Chabotprijs voor beeldende kunst bereidde de heer Van Beek tot in de details voor. Projecten in achterstandswijken hadden hierbij zijn bijzondere aandacht. Zijn betrokkenheid voor de Rotterdamse samenleving blijkt ook uit andere activiteiten. Zo vervulde hij kerkelijke bestuursfuncties, was lid en voorzitter van de Rotterdamse Rotaryclub Centrum en nam het initiatief voor een Rotterdamse afdeling Probus.

De Erasmusspeld wordt toegekend aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief en economisch gebied gedurende een lange periode verdienstelijke hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

noot voor de redactie/