Gemeente Rotterdam


---




Nr. 107
16 mei 2006

Belangrijk: embargo tot dinsdag 16 mei 19.00 uur

Wolfert van Borselenpenning

J.F.K. Jungheim

De heer J.F.K. Jungheim ontvangt op dinsdag 16 mei de Wolfert van Borselenpenning uit handen van burgemeester mr. Ivo Opstelten. Karel Jungheim ontvangt de Rotterdamse onderscheiding als blijk van waardering voor zijn inzet als portefeuillehouder Welzijn, Maatschappelijk Werk, Economie en Werkgelegenheid in de deelgemeente IJsselmonde. De burgemeester overhandigt de onderscheiding tijdens een afscheidsreceptie in het clubgebouw De Arend en de Zeemeeuw op het Eiland van Briennenoord 5.

De heer Jungheim heeft zich vanaf 1980 tot heden ingezet voor de deelraad IJsselmonde. Eerst als lid van de deelraad IJsselmonde namens het CDA en daarna als dagelijks bestuurder met als portefeuilleonderdelen Welzijn, Sport, Werkgelegenheid en Economie, Onderwijs, Vrijwilligersbeleid, Ouderenbeleid, Jeugd- en Jongerenbeleid. Daarnaast was de heer Jungheim o.m. actief voor de wijknetwerken voor 0 tot 12-jarigen, met als doel de jeugdactiviteiten beter op elkaar af te stemmen. Ook was hij nauw betrokken bij het ouderen- en vrijwilligersbeleid binnen de deelgemeente IJsselmonde.

De onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die zich op cultureel gebied gedurende een lange periode verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving en is vernoemd naar de stichter van de stad, de edelman Wolfert van Borselen.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam