Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Opening eerste Spar Express in Groningen

Groningen, 16 mei 2006

Dinsdag 16 mei opent Spar Holding haar eerste Spar Express. Dit zeer vernieuwende Spar concept opent haar deuren aan de Stoeldraaierstraat 56 in Groningen.

Spar Express is een onderscheidend retail concept, dat beantwoord aan de gemaksbehoeften van verschillende hedendaagse levensstijlen van consumenten. Spar Express is: `Express shopping in an express world'. De Expresswinkels worden met name gevestigd in de looptrajecten van binnenstedelijke gebieden en kenmerken zich door een innovatief, creatief, kwalitatief en klantvriendelijk karakter.

De winkel is ingericht volgens het internationale Spar `now or later'- model. Vooraan in de winkel liggen de verse foodproducten, die een gehaaste consument snel of impulsief koopt. Hierbij valt te denken aan belegde broodjes, salades, kant en klaar maaltijden en verse sappen, maar ook de afdelingen vleeswaren, kaas en zuivel. Verderop in de winkel zijn de producten te vinden voor klanten die wat meer tijd hebben of de vergeten boodschappen willen aanschaffen. Hierin voorziet Spar Express met een beknopt supermarktassortiment voornamelijk (Spar) droge kruidenierswaren en non- food producten.

Belangrijke kenmerken van de Express-formule zijn de ruime openingstijden, een jeugdige, eigentijdse frisse uitstraling, op en top versheid, een goede prijs-kwaliteitverhouding en snelle en persoonlijke service. Niet voor niets luidt de missie van Spar Express: `De lekkerste verswinkel die het dichtst bij de klant staat!'.

Naast haar positie als marktleider in dorps- en buurtsupermarkten zet Spar Holding met de opening van deze eerste Spar Express de stap naar een serieuze positie in stadsgemakswinkel. Na Groningen zullen dan ook snel meerdere locaties volgen.