Gemeente Leiden

Geen geld om vrij te besteden.
Jaarrekeningresultaat 2005 Gemeente Leiden positief.

De jaarrekening 2005 is in de collegevergadering van 16 mei vastgesteld. Belangrijke constatering bij de bestemming van het jaarrekeningresultaat 2005 is dat door reeds genomen besluiten er geen geld overblijft voor nieuwe zaken. Het college heeft zelfs moeten besluiten om een deel van de in 2006 extra verantwoorde dividendopbrengsten in het bestemmingsvoorstel in te zetten. De dividendopbrengsten 2005 konden op grond van de regelgeving niet worden verantwoord. Wanneer deze dividendinkomsten wel hadden kunnen worden verantwoord, waren er middelen geweest ter vrije bestemming.

Resultaat 2005
Het voorlopige positieve resultaat 2005 bedroeg E 5,8 miljoen. Door de nieuwe boekhoudkundige regels als gevolg van het Besluit Begroting en Verantwoording heeft herschikking van een aantal vermogenscomponenten ad E 14,8 miljoen plaatsgevonden. Dit betekent voor de jaarrekening 2005 een positieve beïnvloeding van het resultaat met eenzelfde bedrag. Het positieve resultaat sprong daardoor van E 5,8 naar E 20,6 miljoen. Het college legt het bestemmingsvoorstel voor aan de raad. Daaruit blijkt dat dit positieve resultaat geheel is bestemd en dat er geen vrij besteedbare component beschikbaar is.

Financiën keurig op orde
Zoals ieder jaar heeft er een externe accountantscontrole plaatsgevonden. De accountant heeft bij de jaarrekening een goedkeurend oordeel gegeven op zowel de getrouwheid (kloppen de cijfers) als de rechtmatigheid (voldoet de jaarrekening aan de geldende -wettelijke- regels). Met name op dit laatste onderdeel heeft de organisatie zich samen met Griffie veel moeite getroost. Geconcludeerd kan dan ook worden dat de gemeente Leiden de financiën keurig op orde heeft.

Nadere informatie:
Bert van den Ham, bureau Communicatie gemeente Leiden, tel. (071) 516 51 18 en (06) 224 394 88.


---- --