3 e persbericht van dinsdag 16 mei 2006

Eindhoven, 16-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte van inbraak auto aan

In zijn woning in Stratum is dinsdag rond 13.50 uur een 19-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het inbreken in een geparkeerde auto aan de Keizer Karel V Singel op 18 april van dit jaar. Uit de auto werden onder meer een GSM, een portemonnee met bankpasje en een bril weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Op de Broekakkerseweg en de Tongelresestraat heeft de politie dinsdag verkeerscontroles gehouden. In totaal werden zeventien bekeuringen uitgedeeld. Op de Broekakkersweg werd één bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en drie voor een te hoge constructiesnelheid van een bromfiets. Op de Tongelresestraat werd één bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van de helm, zeven voor een te hoge constructiesnelheid van een bromfiets, drie voor te hard rijden en één voor het niet dragen van de gordel. Ook werd tijdens de controles een bekeuring uitgedeeld voor het plakken van posters op de Ruysdaelbaan.

Eindhoven: Politie houdt verdachten aan na drugsdeal

Op de Stationsweg is dinsdag rond 15.45 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij de man werd een cachetje met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De verdachte zou dit zojuist hebben gekocht van een 28-jarige Eindhovenaar op de Stationsweg. De 28-jarige verdachte werd door de politie na een achtervolging op de Dommelstraat aangehouden rond 16.00 uur. De agenten moesten pepperspray gebruiken om de man aan te kunnen houden. Op de Insulindelaan werden rond 16.10 uur nog twee vrouwen van 26 en 27 jaar uit Eindhoven aangehouden. Zij waren eerder bij de 28-jarige verdachte en hadden kans gezien om in een auto weg te rijden. De vier verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Deurne: Politie controleert bromfietsers

Op de Hogeweg heeft de politie dinsdag tussen 13.30 en 15.30 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden dertien bromfietser gecontroleerd. Zeven van deze bromfietsen hadden een te hoog vermogen en kregen hiervoor een bekeuring. Ook werden nog twee bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood, één voor het rijden zonder helm en één voor het niet verlenen van voorrang.

Reusel: Politie controleert op snelheid

Op de Wilhelminalaan zijn dinsdag tussen 9.00 en 16.00 uur 963 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 157 voertuigen harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 72 km/u.

Veldhoven: Verdachte van diefstal fiets aangehouden

Op het politiebureau in Valkenswaard is dinsdag rond 10.20 uur een 19-jarige man uit Bergeijk aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een fiets uit een schuur bij een woning de State. De poort van de tuin werd opengebroken om in de schuur te komen. Dit gebeurde tussen zondag 16 april 20.00 uur en maandag 17 april 11.00 uur. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Dorpstraat heeft de politie dinsdag tussen 17.05 en 19.05 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 804 gecontroleerde voertuigen reden 104 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 82 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Veldhoven: Auto frontaal tegen boom

Op de Sint Janstraat is dinsdag rond 17.50 uur een 37-jarige automobilist uit Eindhoven frontaal tegen een boom gebotst. De politie had het vermoeden dat de man gedronken had. In het ziekenhuis werd een bloedproef bij hem afgenomen. Het rijbewijs van de man werd ingenomen door de politie. De man moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis blijven.

I