Gemeente Hilversum

Voorlopig ontwerp Lieven de Keylaan afgerond

16 mei 2006
Een unieke combinatie van woningen, scholen, welzijn, zorg en dienstverlening in een nieuw complex aan de Lieven de Keylaan. Dat is het voorlopig ontwerp dat Tangram Architekten heeft afgerond voor het nieuwe woondienstencentrum in Noord. De Samenwerking die tot dit ontwerp heeft geleid is zeker zo bijzonder. De woningcorporaties De Alliantie, Gooi en Vechtstreek, Dudok Wonen, zorginstelling HilverZorg/De Basis, de vmbo-school Hilfertsheem-Beatrix, de basisschool Da Costa en de gemeente Hilversum sloegen de handen ineen. Zij gaven Alliantie projectontwikkeling bv opdracht om het bouwplan te ontwikkelen. Op basis van dit ontwerp heeft het college van burgemeester en wethouders op 9 mei de benodigde vrijstellingsprocedure opgestart.

Op dinsdag 6 juni houdt de gemeente samen met de betrokken architect een buurtavond waar het bouwplan en de te doorlopen procedures uitgebreid wordt toegelicht. Deze informatieavond vindt plaats in de Hilfertsheem-Beatrix aan de Lieven de Keylaan 58 en begint om 19.30 uur. Wethouder Ben Hammer zal op deze avond ook aanwezig zijn. De bewoners van de Lieven de Keybuurt ontvangen binnenkort een uitnodiging voor deze avond

De vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19 lid 2 van de Wet Ruimtelijke Ordening is nodig omdat het ontwerp afwijkt van de voorschriften in het huidig geldende bestemmingsplan Noord. Zo wordt het bebouwingspercentage en op een aantal plaatsen ook de bouwhoogte overschreden. Ten slotte zijn een restaurantfunctie en ook een mogelijke inpassing van een klein winkeltje in het plan opgenomen, wat volgens het bestemmingsplan niet is toegestaan. Het collegebesluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf woensdag 24 mei zes weken ter inzage bij de gemeente. De stukken zijn dan in te zien bij de publieksbalie aan het Melkpad 26. Eventuele zienswijzen met betrekking tot de overschrijdingen kunnen binnen deze periode worden ingediend bij het college van b. en w.

Het voorlopig ontwerp kent een aantal veranderingen ten aanzien van het schetsontwerp dat in oktober 2005 aan de buurt is gepresenteerd. De meest zichtbare zijn dat er zowel van het bouwblok aan de Outshoornlaan als van een blok aan de Lieven de Keylaan één woonlaag is afgehaald. Dit laatste blok dat loodrecht op de Lieven de Keylaan staat, is ook minder diep en breder geworden waardoor het plan transparanter oogt. Ook is de ondergrondse parkeergarage uitgebreid van 150 naar 165 parkeerplaatsen en is er een ondergrondse fietsparkeergarage toegevoegd voor de vmbo-school.

Het bouwplan Lieven de Key wordt ontwikkeld door de Alliantie Projectontwikkeling BV in
opdracht van de woningcorporaties De Alliantie, Gooi en Vechtstreek en Dudok Wonen, Zorginstelling HilverZorg/De Basis, de vmbo-school Hilfertsheem-Beatrix, de basisschool Da Costa en de gemeente Hilversum.

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij communicatieadviseur Marieke Plomp; tel: 629 20 56; e-mail: lievendekey@hilversum.nl