Gemeente Rotterdam

Dinsdag 16 mei is de Zilveren Veiligheidsspeld 2006 voor de negende keer uitgereikt. De Zilveren Veiligheidsspeld is bedoeld om initiatief op het gebied van veiligheid op school te belonen. Met deze prijs bekroont de gemeente Rotterdam een persoon, groep of school die zich heeft onderscheiden op het gebied van veiligheid in of rondom de school.

Tot dit jaar werd de Zilveren Veiligheidsspeld altijd uitgereikt op de winnende school. Dit jaar is gekozen voor een combinatie met de OSKARs in de Burgerzaal van het stadhuis.

De Zilveren Veiligheidsspeld 2006 wordt toegekend aan:

Mevrouw Jenny Martijns en de heer Frits Lutterop Wolfert van Borselen - Regulier en Tweetalig

Jenny Martijns en Frits Lutterop hebben de schoolorganisatie en ouderraad meer dan eens van kunnen overtuigen dat zij blijvend moeten investeren in veiligheid. Door hun activiteiten is binnen de school een beter leefklimaat ontstaan voor leerlingen en medewerkers.

Stimuleringsprijs 2006 voor:

Mevrouw Sacha Houtman, politie Rotterdam-Rijnmond voorgedragen door NOVA college - Riederwaard

Sacha Houtman is buurtagente van het NOVA college - Riederwaard. Zij onderhoudt structurele contacten met de school en tussen de school en de wijk. Zij is het gezicht van de politie en een positieve partner voor leerlingen, teamleiders en schooldirectie.

Stimuleringsprijs 2006 voor:

De heer Anthonic Golverdingen
Wartburg College - Guido de Brès

Anthonic Golverdingen heeft zich als wijkcoördinator binnen het Wartburg college - Guido de Brès ingezet voor goede contacten met de buurt. Door de bewoners te betrekken bij schoolinitiatieven en door organisatie van speciale activiteiten zijn de onderlinge contacten sterk verbeterd, wat de algemene veiligheid op school ten goede komt.

Bron: Bestuursdienst, 16-05-2006