Gemeente Zwolle

Gereformeerde basisschool in Stadshagen


Datum uitgave: 16-05-2006
Met ingang van het schooljaar 2007-2008 komt er in Stadshagen een gereformeerde basisschool. Dit stelt het college van B&W de gemeenteraad voor. Het bestuur van de vereniging voor Gereformeerd Primair Onderwijs IJsselronde heeft hiervoor een verzoek ingediend bij de gemeente.

Onder dit bestuur vallen twee gereformeerde basisscholen: prof. Dr. K. Schilderschool en De Schatgraver. De eerstgenoemde school kent momenteel een grote toeloop van leerlingen, waardoor een dependance in Stadshagen aan de Ingelandenhof beschikbaar is. De Stichtingsnorm voor de nieuwe school bedraagt 242 leerlingen, terwijl voor de nieuwe school ongeveer 300 leerlingen worden geraamd.

Het verzoek van het bestuur van de Stichting Islamitische Scholen El Amal wordt niet in behandeling genomen. Eerder verstrekte gegevens waren onvoldoende om het verzoek te kunnen beoordelen. De gemeente heeft met name om aanvullende informatie gevraagd op het gebied van leerlingenprognoses. Deze gegevens zijn niet door het schoolbestuur verstrekt.

Bron: afdeling Communicatie