Business Software Alliance

Releases
Regio Alkmaar en IJmuiden nieuw aandachtsgebied van de Business Software Alliance

Campagne tegen illegale software gericht op middelgrote en kleine bedrijven in Alkmaar, Purmerend, IJmuiden en Zaandam

Amsterdam, 16 mei 2006 - De Business Software Alliance (BSA), het samenwerkingsverband van softwareleveranciers en hardwarepartners tegen illegale software, is op dit moment actief in Alkmaar, Purmerend, IJmuiden en Zaandam in het kader van zijn campagne `Maak de zaak in orde'. Deze is gericht tegen het gebruik en de verspreiding van illegale zakelijke software en bestaat uit acties van de BSA op bedrijvenparken in 22 Nederlandse regio's, een speciale website met een `online Health Check Tool' en voorlichtingsactiviteiten.

De BSA heeft met het oog op de campagne een speciale website geopend - www.maakdezaakinorde.nl -, die bedrijven informeert hoe ze hun bedrijfssoftware veilig en legaal kunnen beheren. Onderzoek in opdracht van de BSA wees uit dat gemiddeld 30% van de zakelijke software die in Nederland wordt gebruikt, illegaal is. In veel gevallen blijkt dat ondernemingen onbewust gebruikmaken van illegale software. Op de website vinden bedrijven daarom de Health Check Tool waarmee ze makkelijk en snel kunnen nagaan hoe groot het risico is dat ze lopen op het vlak van softwaremanagement. Ook geeft de tool praktische aanwijzingen voor effectief beheer van softwaremiddelen.

Overigens biedt de BSA via www.bsa.org/netherlands al jaren gratis tools voor softwareaudits, tips over hoe om te gaan met softwarelicenties en een lijst van aanbieders van oplossingen voor software asset management. Zo ondersteunt de BSA bedrijven bij het voldoen aan wettelijke regels en het waarborgen van veilig en legaal gebruik van software. Naast deze campagne blijft de BSA werken aan de reguliere bestrijding van illegaal softwaregebruik door middel van controles en juridische procedures.

Meer informatie over de campagne: www.maakdezaakinorde.nl

Business Software Alliance (BSA)
De Business Software Alliance (BSA) richt zich op het bevorderen van een veilige en legale digitale wereld. De BSA fungeert als spreekbuis van de commerciële softwaremarkt en hardwarepartners in de richting van overheden en de internationale markt. Leden van de organisatie behoren tot de snelst groeiende industrie ter wereld. De BSA-programma's ondersteunen technologie-innovatie op basis van educatie en beleidsinitiatieven die bescherming van auteursrechten, cyber-beveiliging, handel en e-commerce bevorderen. BSA-leden zijn onder andere Adobe, Apple, Autodesk, Avid, Bentley Systems, Borland, CNC Software/Mastercam, Internet Security Systems, LMS, Macromedia, Mamut, McAfee, Microsoft, Microstar, Nemetschek, OVG, PTC, SolidWorks, Sybase, Symantec, The MathWorks, UGS en WRQ. Voor meer informatie: www.bsa.org/netherlands.