ADO Den Haag
Den Haag, maandag 15 mei 2006

T.a.v. de sportredactie

ADO Den Haag huurt Konstantinos Loumpoutis

Konstantinos Loumpoutis speelt het komende seizoen voor ADO Den Haag. De residentieclub bereikte vandaag een akkoord met FC Twente over de huur van de 26-jarige Griekse linksback.

Loumpoutis, die een tot 2007 lopende overeenkomst met FC Twente heeft, werkte recentelijk een trainingsstage af in het Zuiderpark. Bovendien maakte hij zijn opwachting in het oefenduel tussen ADO Den Haag en Stormvogels Telstar (4-0).

Voor zijn komst naar FC Twente, waar Loumpoutis in één seizoen tien competitiewedstrijden speelde, kwam de Griek vier jaar uit in de Italiaanse competitie. Daar stond hij onder contract bij Perugia, dat hem in het seizoen 2003/2004 uitleende aan Siena. In zijn vaderland kwam de verdediger vanaf 1995 zeven seizoenen uit voor Aris Saloniki. Loumpoutis maakte in dat jaar op zestienjarige leeftijd zijn debuut voor Aris, waarmee hij de jongste debutant ooit in de Griekse A-divisie werd. In de periode tussen 1995 en 2006 speelde de linksback in totaal 153 wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde.

Konstantinos Loumpoutis speelde één interland voor Griekenland en kwam 45 keer uit voor het Grieks elftal onder 21 jaar.

Noot voor de redactie (