Keurslager Harmsen uit Diepenveen Slagerij van het Jaar 2006

Reed business information

Keurslagerij Harmsen uit Diepenveen is dinsdagavondavond 16 mei winnaar geworden van de landelijke competitie 'Slagerij van het Jaar'. Het is de negende keer dat de titel Slagerij van het Jaar wordt uitgereikt.

Deze landelijke competitie wordt gehouden onder auspiciën van het vakblad Slagerswereld, een uitgave van Reed Business Information. Deelnemende slagerijen worden beoordeeld op onderdelen als presentatie, assortiment, hygiëne en beheer, personeelsbeleid, service, reclame, promotie en ondernemerschap. Er vond een consumentenonderzoek plaats, en een bacteriologisch onderzoek van een aantal slagersproducten. De acht genomineerden slagerijen bereikten de finale via een voorronde.

Al wekenlang gonsde het in de slagersbranche van speculaties over de uitslag. Via de internetsite van het vakblad Slagerswereld konden slagers voorspellen wie de winnaar zou worden. Daarbij kwam ook Slagerij Harmsen als winnaar uit de bus. De bekendmaking vond dinsdagavond bij de firma Levens te Gilze plaats.

De uitslag

1. Keurslagerij Harmsen, Diepenveen, 9,52 punten

2. Keurslagerij Van der Meer, Roelofarendsveen, 9,26 punten
3. Culinair Slagerij Wapenaar, Vlaardingen, 9,09 punten
4. Meggie en Loek, Simpelveld, 9,08 punten

5. Chateaubriand, Heemstede, 9,06 punten

5. Keurslagerij Van der Geest, 9,06 punten

7. Keurslagerij Joosten, Barneveld, 9,02 punten

8. Slagerij Wout van de Veen, Ederveen, 8,96 punten

Slagerij de Groene Weg in Rotterdam, eigendom van Theo Pronk, is uitgeroepen tot de beste biologische slagerij van alle deelnemende biologische slagerijen aan de competitie Slagerij van het Jaar 2006.


Noot voor de redactie. (