Cato Research kiest voor Argus Sefety Web(TM) van Relsys

Relsys international

Cato Research kiest voor Argus Sefety Web(TM) van Relsys

IRVINE, Californië, May 16 /PRNewswire/ --


- Nieuw systeem voor geneesmiddelenbewaking vergroot de toegankelijkheid tot klinische veiligheidsgegevens voor sponsoren en vergemakkelijkt internationale indiening van veiligheidsrapporten aan regulerende instanties

Relsys International, de belangrijkste leverancier van softwareoplossingen voor de rapportage van ongewenste voorvallen, geneesmiddelenbewaking en risicomanagement voor de farmaceutische industrie, kondigde vandaag aan dat Cato Research, een belangrijke organisatie voor contractonderzoek, Argus Safety Web(TM) 4.1, inclusief de Electronic Submission Manager heeft gekozen om zijn sponsoren te voorzien van de nieuwste technologie voor de rapportage van ongewenste voorvallen.

Cato Research, een ervaren aanbieder van klinische onderzoeksdiensten van een hoge kwaliteit -van protocolontwikkeling en locatieselectie tot klinische controle, geneesmiddelenbewaking en statistische analyse- gaat het gedeelte van het programma dat de veiligheid van medicijnen bewaakt gebruiken als onderdeel van zijn praktische geneesmiddelenbewaking. Het onderdeel geneesmiddelenbewaking van de organisatie biedt een volledige behandeling en rapportage van ernstige ongewenste voorvallen (SAE's), zowel voor klinische onderzoeken als voor postmarketing, op het gebied van medicijnen, biologische preparaten en apparaten. In combinatie met zijn klinische, medische en regulatorische teams helpt het onderdeel geneesmiddelenbewaking de sponsoren om de wereldwijde veiligheid op een effectieve en efficiënte wijze te bewaken.

"Cato Research staat bekend om zijn hoge kwaliteit en innovatieve regulerende en klinische strategieën," merkte Dr. Allen Cato, oprichter en algemeen directeur van Cato Research, op. "Wij vinden het belangrijk om voorop te lopen in de nieuwste technologische ontwikkelingen; dat wij Argus Safety gebruiken, zal onze sponsoren helpen hun productontwikkeling te verbeteren en zullen hun klinische ontwikkelingsdoelen worden gehaald en zelfs overtroffen."

"We zijn er erg trots op dat Cato Research Argus Safety heeft gekozen om deel uit te maken van zijn wereldwijde programma," aldus Dave Bajaj, voorzitter en algemeen directeur van Relsys International. "Wij hebben ons bedrijf gewijd aan de ontwikkeling van wereldwijde oplossingen voor de veiligheid van medicijnen en we zijn blij dat we door een van de belangrijkste CRO's zijn gekozen om hun sponsoren meer te helpen bereiken dan alleen het verzamelen en het rapporteren van ongewenste voorvallen en ze dus een compleet geïntegreerde omgeving voor geneesmiddelenbewaking en risicomanagement kunnen helpen scheppen."

Over Relsys International

Relsys International levert een complete systeemoplossing voor geneesmiddelenbewaking en risicomanagement, die bedrijven die farmaceutische, biotechnische en medische apparatuur produceren, helpt de veiligheid van medicijnen te verbeteren en voortdurend te voldoen aan wereldwijde regelgeving. Het bedrijf, dat in 1987 is opgericht, werkt samen met zijn klanten om vernieuwende oplossingen voor bedrijfsbehoeften op de lange termijn te ontwikkelen en te leveren en om essentiële componenten te leveren om de risicostrategieën van de bedrijven van zijn klanten te ondersteunen. Argus Safety(TM), het vlaggenschip van het bedrijf, is de bestverkochte software voor de melding van ongewenste voorvallen; het wordt door meer belangrijke farmaceutische bedrijven gebruikt dan alle andere oplossingen. Reslys is een familiebedrijf en zijn hoofdkantoor staat in Irvine, Californië. Surf voor meer informatie naar www.relsys.net, of bel

+1-949-453-1715 (vanuit Europa kiest u +44-20-8849-8058).

Over Cato Research Ltd.

Cato Research is in 1988 door Dr. Allen Cato en Lynda Sutton opgericht en het hoofdkwartier staat vlakbij het Research Triangle Park. Het is een volledige contract research- en ontwikkelingsonderneming, die strategische en tactische ondersteuning biedt voor klanten in de farmacie, biotechnologie en voor de fabrikanten van medische instrumenten. De diensten van het bedrijf variëren van het ontwikkelen en beheren van preklinische en klinische onderzoeken tot het indienen van de vereiste documenten voor goedkeuring om het product op de markt te brengen. Met een staf van 300 mensen en kantoren in de Verenigde Staten, Europa, Canada, Israël en Zuid Afrika toont het bedrijf onafgebroken een onovertroffen niveau van ontvankelijkheid, flexibiliteit, aandacht voor het detail en passie om het product van de klant snel en rendabel op de markt te brengen. Surf voor meer informatie naar de website van Cato Research: www.cato.com.

Website: www.cato.com
www.relsys.net