Benefiet kunstveiling zeer succesvol

JCI Rotterdam Haven verkoopt voor ¤ 12.400 aan kunst voor Prinses Beatrix Fonds

ROTTERDAM, 20060516 -- Stichting Rat Race Rotterdam houdt dit jaar voor de zevende keer een fun(d) race door de binnenstad van Rotterdam. Afgelopen donderdagavond 11 mei heeft voorafgaand aan het grote evenement van 22 september een netwerkavond met kunstveiling plaatsgevonden. Een ideale manier voor sponsoren om in een ongedwongen omgeving kennis te maken met deze stichting en een avond te netwerken met mensen uit het Rotterdamse bedrijfsleven.


Op de gastlokatie in de showroom van DaimlerChrysler-dealer J. van Dijk en Dochters B.V. in Rotterdam, zijn maar liefst 18 kunstwerken onder de hamer gegaan. Voor deze avond werd de showroom omgetoverd in een setting van mooie auto's omringd met kunstwerken van bekende kunstenaars als Karel Appel, Herman Brood, Corneille en Peter Klashorst. Maar ook werken van de Rotterdamse kunstenaars Michael Jaarsveld en Vivian Ronden werden deze avond verkocht.

De hamer werd deze avond ter hand genomen door niemand minder dan Jack Kerklaan, de razende reporter van RTV Rijnmond. Met een enthousiaste zwaai van de hamer en vlotte babbel wist hij het publiek warm te krijgen voor het goede doel, het Prinses Beatrix fonds (PBF). Het fonds viert dit jaar haar 50-jarig jubileum met een nationale tv-uitzending op 31 augustus, georganiseerd door Ivo Niehe.

Het resultaat was een succesvolle avond. Met de verkoop van 17 kunstwerken is er voor 12.400 euro aan kunst verkocht, waarvan de opbrengsten ten gunste komen aan het PBF. De Rat Race Rotterdam 2006 is één van de Junior Chambers International (JCI) evenementen, geïnitieerd door de JCI Rotterdam-Haven, JCI Rotterdam en JCI Drechtsteden, die het PBF dit jaar ondersteunt in deze nationale campagne.

"Het was een zeer geslaagde avond en een mooie start van een groots evenement", aldus Werner Klingler, de voorzitter van Stichting Rat Race Rotterdam en lid van JCI Rotterdam-Haven.