Psycho-medisch centrum Parnassia

19.04.2006
Hoe kun je met je puber praten over alcohol en drugs?

Hoe reageer je als opvoeder als je kind thuiskomt en naar rook ruikt? Of, vraagt om Breezers te kopen voor een feestje thuis? Wilt u weten of experimenteren met drugs gevaarlijk is of dat het hoort bij het puberen? Of, hoe u bij uw kind drugs of drankgebruik kunt herkennen en hoe u dit onderwerp bespreekbaar maakt? Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens de oudercursus Alcohol, drugs en opvoedkunst? van Parnassia. De cursusavonden zijn gepland op woensdag 17 mei, 24 mei, 7 juni en 14 juni van 19.30-21.30 uur en vindt plaats op de Lijnbaan 12 (naast het Westeindeziekenhuis) in Den Haag.

Experimenteren met nieuw gedrag
Een puber experimenteert over het algemeen met nieuw gedrag, waaronder met genotmiddelen. 1 op de 5 kinderen tot 18 jaar heeft wel eens een jointje gerookt. 75% van alle 12-jarigen heeft wel eens alcohol gedronken (Trimbos, 2003). Hoe jonger kinderen beginnen met alcohol, tabak of ander genotmiddelengebruik des te groter de risicos op gezondheidsschade en verslaving op latere leeftijd..

Tijdens de oudercursus antwoord op veel vragen
Tijdens de oudercursus Alcohol, drugs en opvoedkunst?! kunt u als opvoeder meer te weten komen over alcohol, soft- en hardrugs of gokken. Ook is er tijd om onderling tips en ervaringen uit te wisselen over de kunst van het opvoeden.

Meer informatie
Bel voor meer informatie of deelname, telefoon 070-391 81 91.