Uitnodiging persconferentie Verantwoordingsdag 2006

De algemene rekenkamer

Uitnodiging persconferentie Verantwoordingsdag 2006
De derde woensdag van mei is het Verantwoordingsdag. Op Verantwoordingsdag leggen de ministers verantwoording af over het op Prinsjesdag 2004 gepresenteerde beleid voor 2005. Departementen publiceren hun jaarverslagen en de Algemene Rekenkamer publiceert de Rapporten bij de Jaarverslagen. Sinds de start van het proces 'Van Beleidsbegroting Tot Beleidsverantwoording'(VBTB) gaat het hierbij steeds meer om wat het beleid heeft opgeleverd, wat daarvoor is gedaan en wat dat heeft gekost. Naast de 25 Rapporten bij de Jaarverslagen publiceert de Algemene Rekenkamer op 17 mei 2006 een overkoepelend rapport, Rijk verantwoord 2005, dat commentaar levert op de verantwoording van het Rijk in het algemeen.

Op woensdag 17 mei 2006 vindt er om 15.30 uur een persconferentie plaats, in perscentrum Nieuwspoort. Tijdens de persconferentie worden de conclusies van de onderzoeken, die die dag zijn gepubliceerd, gepresenteerd door het college van de Algemene Rekenkamer.

Exemplaren van de rapporten en de bijbehorende persberichten zijn op woensdag 17 mei 2006 vanaf 13.45 uur dus ná de aanbieding in de Tweede Kamer- in perscentrum Nieuwspoort af te halen. De rapporten zijn dan meteen openbaar; er geldt dit jaar voor de (rapporten bij de) jaarverslagen dus geen embargo.
De bijeenkomst in Nieuwspoort is alleen toegankelijk voor journalisten. Aanmelding vooraf bij j.dendulk@rekenkamer.nl (telefoon 070-3424400) wordt op prijs gesteld.

Graag maken we u ook attent op de nieuwe website www.rekenkamer.nl/ verantwoordingsdag, met alle stukken en achtergrondinformatie, vanaf 17 mei 2006 om 14.00 uur.