Ingezonden persbericht


Onderwerp: Music Mayday artiesten naar Tanzania

Datum: 17 Mei 2006,

Locatie: Dar es Salaam, Tanzania

Genre: Muziek, Cultuur, Lifestyle, Jongeren, Internationale Samenwerking

BEGIN PERSBERICHT

Jong talent ontmoet elkaar in Tanzania!

Op woensdag 17 mei aanstaande vertrekken vijf Nederlandse jongeren voor twee weken naar Tanzania als onderdeel van het internationale uitwisselingsprogramma Xplore, om ter plaatse bij de organisatie Music Mayday jong muzikaal talent te ontmoeten.

Tijdens het B-CONNECTED festival op 21 mei in Dar es Salaam treden de rappers samen met lokaal talent op. Dit festival vindt tegelijkertijd plaats in Zuid-Afrika, Ethiopië, Tanzania, Hongarije en Nederland.Tijdens de uitwisseling zal de Nederlandse groep met lokale jongeren het festival ter plaatse voorbereiden, tijdens dit festival optreden en aansluitend workshops geven om hun talent met Tanzaniaanse jongeren te delen.

Tanzania kent één van de laagste percentages jongeren die naar de middelbare school gaan en de Tanzaniaanse jeugd is daarom extra leergierig om de workshops rappen, turntablism, break dance en film in zich op te nemen.

Andere onderdelen van de tweeweekse uitwisseling, die onder andere ook langs Zanzibar gaat, zijn het bijhouden van een weblog op de Music Mayday website, kun je live met ze chatten tijdens het B-CONNECTED festival via www.globalstage.tv en wordt een filmverslag van de reis gemaakt die onder meer vertoond wordt tijdens de Kunstbende, 3 juni in de Utrechtse Vredenburg en uitgezonden zal worden op de lokale zenders.

Music Mayday gelooft in gelijke kansen voor jong talent en bouwt aan een wereldwijd platform door in een snel toenemend aantal landen actief te zijn. De lokale organisaties ontwikkelen uiteenlopende activiteiten van muziekfestivals, film- en fotografieworkshops en multi-media clinics tot aan theater- en dansvoorstellingen. Zodoende krijgen jaarlijks duizenden jongeren de kans hun droom te leven en hun talenten te kunnen ontplooien.

Regisseuse Justine Bakker en rappers Bad Brya, Pheebz, Main i en DJ Love Supreme dragen tijdens deze Xplore / Music Mayday uitwisseling hier een belangrijk deel aan bij. Vanaf medio augustus zullen Tanzaniaanse jongeren naar Nederland komen om hier hun skills met de jeugd te delen.

EINDE PERSBERICHT
---

Voor meer informatie over de jongeren die naar Tanzania gaan, neem contact op met: Justine N.D.G. Bakker justinebakker@gmail.com / 06-14692119

Voor meer informatie over B-CONNECTED en Music Mayday:

Web: www.b-connected.to / www.musicmayday.org
Mail: t.vandebeek@musicmayday.org
Tel: 020 - 422 2455

Voor meer informatie over het Xplore subsidieprogramma, check: www.xplore.nl

---- --