Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Nieuwe adjudant Hare Majesteit de Koningin per 1 juni 2006

Kapitein-luitenant ter zee drs. W.N. Cosijn wordt met ingang van 1 juni 2006 benoemd tot adjudant van Hare Majesteit de Koningin.

In zijn nieuwe functie zal overste Cosijn tevens worden toegevoegd aan de Ceremoniemeester van H.M. de Koningin, de heer G.H.A. Monod de Froideville, met het oogmerk om hem medio volgend jaar op te volgen. De heer Monod de Froideville zal dan met leeftijdsontslag gaan.

Kapitein-luitenant ter zee Cosijn is geboren op 12 oktober 1965 in Leiden. Na het Atheneum aan het Maerlant Lyceum in Den Haag, voltooide hij in 1991 de studie Moderne Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden. Ook studeerde hij aan het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder. Als officier voor de Logistieke Dienst volgden hierna verscheidene operationele plaatsingen aan boord van marineschepen, afgewisseld met functies op de Admiraliteit, voornamelijk op het gebied van personele en arbeidsvoorwaardelijke zaken.

In 2004 en 2005 werkte kapitein-luitenant ter zee Cosijn als Stafofficier bij de Standing Naval Force Atlantic/Standing Nato Response Force Maritime Group 1, waar hij verantwoordelijk was voor de havenbezoeken van dit internationale eskader. In 2005 werd hij adjunct-hoofd Marinevoorlichting bij de Directie Voorlichting van het Ministerie van Defensie.

Adjudanten bij het Militair Huis van H.M. de Koningin bereiden onder meer de openbare optredens van de leden van het Koninklijk Huis voor. Ook ondersteunen zij bij de uitvoering van grote evenementen. Adjudanten worden gedetacheerd vanuit de Koninklijke Marine, de Koninklijke Land- of Luchtmacht of de Koninklijke Marechaussee. Zij hebben de rang van kapitein-luitenant ter zee of luitenant-kolonel.

17 mei 2006
© RVD