Gemeente Hengelo

Rampbestrijdingsplan LPG tankstations bijna klaar

De gemeente Hengelo heeft de afgelopen maanden gewerkt aan de rampbestrijdingsplannen voor acht Hengelose LPG-tankstations. Hengelo heeft de plannen opgesteld samen met de Hulpverleningsdienst Regio Twente, de politie Twente en met medewerking van de beheerders van de LPG tankstations. In het rampbestrijdingsplan staan de taken en verantwoordelijkheden van de verschillende hulpdiensten voor de inzet van de eerste twee uren vermeld.

Acht LPG tankstations

De burgemeester is volgens de Wet rampen en zware ongevallen verplicht om een rampbestrijdingsplan te maken voor bedrijven waar mogelijk een zwaar ongeval of een ramp kan gebeuren. In de regio Twente is besloten om ook voor de LPG-tankstations rampbestrijdingsplannen op te stellen. De LPG-tankstations waarvoor in Hengelo rampbestrijdingsplannen zijn opgesteld, zijn BP Station De Hasseler Es aan de Oldenzaalsestraat, Self Service Station Berflo Es aan de Breemarsweg, Gulf Benzinestation aan de Breemarsweg, Total Euro Autohuis aan de Zwavertsweg, Texaco Road Runner aan de Holtersweg, Roadrunner Hengelo Zuid aan de Platinastraat, Shell Hengelo Zuid aan de Diamantstraat en Texaco Olde Nordkamp aan de Haaksbergerstraat.

Voorbereiding op rampenbestrijding

Een rampbestrijdingsplan gaat in op een specifiek scenario bij een specifiek bedrijf. Het doel van een rampbestrijdingsplan is om op duidelijke wijze de taken, bevoegdheden en plannen van de brandweer, politie, geneeskundige dienst en gemeente vast te leggen. Die partijen weten dan wat hen te doen staat als er een calamiteit gebeurt.

Ter inzage

De concept-rampbestrijdingsplannen van de acht LPG-tankstations liggen van 29 mei 2006 tot en met 16 juni 2006 in de Gemeentewinkel in het stadhuis ter inzage. Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijzen over de concept-rampbestrijdingsplannen kenbaar maken aan de burgemeester van de gemeente Hengelo.