Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 095

datum: 17 mei 2006

Nominaties Vrijwilligersprijs 2006 Amersfoort

Tijdens de Stadsbrunch voor vrijwilligers op 2 september aanstaande wordt voor de achtste keer de Amersfoortse Vrijwilligersprijs uitgereikt. Die prijs gaat naar een organisatie die waardevolle en bijzondere initiatieven ontplooit op het gebied van vrijwilligerswerk. De jury heeft uit 38 inzenders acht organisaties geselecteerd voor een tweede ronde. Dit was voor de jury geen gemakkelijke opgave. Het viel niet mee om een keuze te maken uit alle fantastische activiteiten van de verschillende inzenders. Organisaties, instellingen, groepen en projecten die actief zijn op het terrein van vrijwilligerswerk in Amersfoort kunnen meedingen naar de Vrijwilligersprijs. De uitnodiging voor de Vrijwilligersprijs 2006 leverde 38 inzendingen op. Die zijn op 9 mei beoordeeld door een onafhankelijke jury die bestaat uit: de heer Tommel, oud-staatssecretaris van Volkshuisvesting (voorzitter); mevrouw Schoof, makelaar in Amersfoort; mevrouw Van 't Eind, adviseur bij DHV; de heer Kutluer, trainer en adviseur bij Odyssee; de heer Quaadgras, journalist van Amersfoort Nu. De jury heeft grote waardering voor de activiteiten van alle inzenders. Het is dan ook een moeilijke opgave om te bepalen wie de winnaar wordt. Tijdens het eerste juryberaad is de beslissing hierover nog niet gevallen. Er zijn acht inzenders genomineerd. Zij kunnen op 22 juni een presentatie geven. Daarin kunnen zij hun activiteiten voor het voetlicht brengen en een toelichting geven op de wijze waarop zij omgaan met en zich inzetten voor hun vrijwilligers. Bij haar keuze hanteert de jury drie categorieën:
1. zorg en hulpverlening;

2. evenementen en publieksactiviteiten;

3. overige werkvelden, zoals sport en speeltuinen.

In de categorie zorg en hulpverlening zijn genomineerd:
- EHBO-vereniging St.Joris,
Verzorgt diverse activiteiten gericht op EHBO;

- Weekend-Tref (Cliënten contact Eemland),
Ontmoetingsplek voor (ex)psychiatrische patiënten;
- Stichting Help Soukaina en Hassana Helpen,
Ondersteunt de pleegouders van twee meisjes.

In de categorie evenementen en publieksactiviteiten zijn genomineerd:
- Fietsen 1,2,3,
Publiceert fietsroutes in en rond Amersfoort op internet.

In de categorie overige werkvelden zijn genomineerd:
- Vereniging Behoud Bos Birkhoven Bokkeduinen
Richt zich op het herstel en het bevorderen van de natuurwaarde van Birkhoven Bokkeduinen.
- Dierentehuis Amersfoort
Verleent opvang aan thuisloze honden en katten en bestrijdt dierenmishandeling in het algemeen.
- Amersfoorts Mannenkoor, afdeling Oud Papier Actie Verzamelt oud papier waarvan de opbrengsten bestemd zijn voor activiteiten van het koor.
- Kringloopcentrum Amersfoort
Bevordert het hergebruik van artikelen door inname en verkoop van gebruikte artikelen.

Bekendmaking winnaar

Naast de gemeentelijke Vrijwilligersprijs van 2.500 euro stelt de hoofdsponsor van de Stadsbrunch, Heilijgers Bouw en Projectontwikkeling, een tweede prijs van 1.500 euro en Latei Projectontwikkeling een derde prijs van 750 euro ter beschikking. Tevens kan er een aanmoedigingsprijs van 500 euro worden uitgereikt. Welke organisaties in de prijzen vallen houdt de jury voorlopig nog geheim. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Stadsbrunch voor vrijwilligers die op 2 september wordt gehouden op het Stadhuisplein of bij slecht weer in het Stadhuis.

Informatie: Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO) 033 469 42 82, e-mail b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.


---- --