Politieberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 17-05-2006

Rijden met ontzegging

OUDEWATER Op de Zuid Linschoterzandweg heeft de politie dinsdagmiddag een automobilist aangehouden.

Nadat de bestuurder de agenten zag, parkeerde hij zijn auto en ging achterin zitten. Hierop spraken de agenten de man aan. Na zijn gegevens te hebben gecontroleerd, bleek zijn rijbewijs te zijn ingevorderd. De verdachte, een 45-jarige man uit Snelrewaard, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Heling

MAARSSEN - Op het Harmonieplein werden dinsdagmiddag twee jongens aangehouden voor heling.

Agenten werden omstreeks 15.45 uur door de regionale meldkamer van de politie Utrecht naar het Harmonieplein gestuurd, aangezien twee verdachte personen zeer veel interesse hadden voor geparkeerde autos. Ook kon de meldster vertellen dat de twee verdachten een tas in een kliko hadden gedumpt. Hierin zou allerlei gereedschap en een kentekenplaat van een bromfiets zitten.

Ter plekke troffen agenten de twee verdachten, twee 15-jarige jongens uit Utrecht, aan. Uit onderzoek bleek dat het kenteken van de bromfiets bij een gestolen bromfiets hoorde. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Maarssen. De politie onderzoekt de zaak.

Bromfietscontrole

MONTFOORT Op dinsdag 16 mei hield de politie van 13.00 tot 15.00 uur een bromfietscontrole in de omgeving van de Julianalaan. Er werden twaalf bromfietsen gecontroleerd. Het resultaat was drie overschrijdingen van de contructiesnelheid en één keer het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat.

Verkeerscontrole

BREUKELEN Op het Zandpad ter hoogte van de Laan van Gunterstein werd dinsdagochtend tussen 07.00 en 08.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Negen automobilisten kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u waar een snelheid van 50 km/u is toegestaan. Ook werd bekeurd voor het niet volgen van de dwangpijl.

Onder invloed

KAMERIK In de nacht van maandag op dinsdag werd op de Van Teijlingenweg een man aangehouden voor het onder invloed zijn van alcohol.

De politie kreeg om 05.30 uur de melding dat er een auto met schade in het weiland zou staan. Een getuige zag een auto via het erf over een hoop puin het weiland inrijden. Ter plekke troffen agenten inderdaad de auto aan waarin de bestuurder lag te slapen. De bestuurder, een 36-jarige man uit Utrecht, rook naar alcohol. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de rugzak van de verdachte trof de politie verdovende middelen aan. Op het ademanalyse-apparaat blies de verdachte 560 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.