Ingezonden persbericht


Persbericht

Technologie van UGS ondersteunt nieuwe snelheidsrecordpoging

~ Constructiebedrijf JCB zet NX-software in bij bouw dieselauto ~

Den Bosch, 17 mei 2006 - UGS Corp, aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM) maakt bekend dat JCB, een fabrikant van constructiematerialen, heeft gekozen voor het NX(TM) digital product development systeem voor het ontwerp en de ontwikkeling van de JCB444-LSR dieselmotor. JCB gebruikt deze motor in augustus bij een poging om een nieuw snelheidsrecord over land voor dieselvoertuigen te behalen.

De recordpoging wordt gedaan in een JCB DIESELMAX-voertuig van 9 meter lang, bestuurd door Wing Commander Andy Green. Green, die het eerste supersonische landrecord neerzette op 1227 kilometer per uur. Hij zal de recordpoging doen op de befaamde Bonneville zoutvlakten in Utah. De JCB DIESELMAX is tweemaal zo krachtig als een Formule 1-wagen en twee keer zo snel als een Grand Prix-machine, maar weegt vier keer zoveel.

Het project onderschrijft de kracht, prestaties en veelzijdigheid van de JCB444 dieselmotor, oorspronkelijk ontworpen voor gebruik in JCB's constructievoertuigen. Twee turbo-aangedreven versies van de JCB444, ontworpen om 750 bhp te produceren, drijven de JCB DIESELMAX aan.

Tijdens het productontwikkelingsproces van de JCB444 deed het ontwerpteam van JCB samen met technologiepartner Ricardo Consulting Engineers een beroep op de krachtige ontwerp- en modelleringfunctionaliteit van NX. NX ondersteunde de creatie van de eerste concept-ontwerpen. Verder stelde NX het ontwikkelteam in staat om de eerste ideeën door een grondig virtueel en fysiek testproces te halen om het complexe 3D-model van de motor te kunnen afronden. Op basis daarvan werden de laatste componenten gefabriceerd.

Met de geavanceerde assemblagetechnieken van NX konden tot maximaal 20 ontwerpers tegelijkertijd werken aan de ontwikkeling van de motor. Alle onderdelen van het uiteindelijke 3D-model van de motor werden samengebracht in één assemblagebestand. Veranderingen die individuele engineers toebrachten aan een component, werden daarmee direct zichtbaar voor andere engineers, zodat alle onderdelen uiteindelijk naadloos op elkaar zouden aansluiten.

Voorspellende technieken en simulaties zijn ingezet om nauwkeurigheid te vergroten, dubbel werk te voorkomen en de succesvolle ontwikkeling van de motor mogelijk te maken. De NX 3D-animatiesessies en de data van het NX 3D-model gaven het ontwerpteam inzicht in het effect van de krachten op verschillende componenten.

"Wij helpen organisaties bij het proces van innovatie", aldus Paul Vogel, senior vice president en managing director bij UGS EMEA. "De rol van NX in het ontwerp en de ontwikkeling van de JCB444, de basis van een aanzienlijke recordpoging, is een uitstekend voorbeeld van hoe onze technologie toonaangevende bedrijven helpt bij het op de markt brengen van innovatieve producten."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over UGS
UGS is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM). Wereldwijd heeft het bedrijf al bijna 4 miljoen werkplekken en 46.000 klanten. De visie van UGS is het ondersteunen van al zijn klanten om oplossingen en diensten aan te dragen bij het opzetten van wereldwijde innovatienetwerken. Hierdoor kunnen deze bedrijven beter anticiperen op snelle veranderingen en uitdagingen binnen de huidige wereldeconomie. Het hoofdkantoor bevindt zich in Plano, Texas, USA. Het Benelux-kantoor bevindt zich in Den Bosch. Meer informatie over UGS kunt u vinden op de website: www.ugsplm.nl

Note: UGS, NX and Transforming the process of innovation are trademarks or registered trademarks of UGS Corp. or its subsidiaries in the United States and in other countries. All other trademarks, registered trademarks or service marks belong to their respective holders.

Voor meer informatie over UGS kunt u contact opnemen met Simone Versleijen van UGS: Tel: + 31 (0)73 680 2500
E-mail: versleij@ugs.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0)40 235 4600
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com