Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 17-05-2006

Politie houdt stalker aan

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmorgenvroeg op de Rompertdreef in s-Hertogenbosch een 59-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats bij toeval kunnen aanhouden voor stalking en bedreiging van zijn ex-partner in de wijk De Reit in s-Hertogenbosch. Agenten voerden in de nacht van dinsdag op woensdag een routinecontrole uit en troffen de man dronken achter het stuur aan. Uit nader onderzoek bleek dat de man werd gezocht voor stalking. Na het beëindigen van hun relatie eind 2004 bleef de man de vrouw lastigvallen en bedreigde haar verbaal met de dood. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Het rijbewijs van de verdachte is voor het rijden onder invloed van alcohol ingevorderd.

Verdachte openlijke geweldpleging aangehouden

s-Hertogenbosch - De politie heeft woensdagmorgenvroeg op de Generaal Rosslaan in s-Hertogenbosch een 21-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor openlijke geweldpleging. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij ernstige mishandeling in de nacht van oud op nieuw van een 30-jarige Bosschenaar in de s-Gravesandestraat in s-Hertogenbosch. Het slachtoffer liep daarbij o.a. gekneusde ribben, blauwe plekken en een hoofdwond op. De man kwam tussenbeide toen het groepje, zonder aanleiding, op straat zijn schoonvader beledigde en het groepje zijn schoonvader aanviel. De verdachte kon worden aangehouden na uitgebreid rechercheonderzoek. De politie onderzoekt de zaak verder.

Man aangehouden voor mishandeling

Vught Dinsdag is een 54-jarige inwoner uit Vught aangehouden voor mishandeling van een 35-jarige kennis uit Boxtel. De vrouw was op bezoek op een feestje dat in de zaterdag op zondag jl. werd gehouden in de woning van de verdachte. Er ontstond een meningsverschil, waarbij de man de vrouw zou hebben bedreigd en gestoken met een mes. De vrouw liep daarbij lichte verwondingen op. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Politie onderzoekt doorrijden na aanrijding

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 24-jarige Bossche fietster op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch gewond geraakt bij een aanrijding met een tot op heden onbekend gebleven bromfietser. Laatstgenoemde reed na de aanrijding door zonder zijn identiteit bekend te maken. Het meisje is door een bekende met knieletsel overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met team ZO op telefoonnummer 0900-8844.

Openbare dronkenschap

Oss Dinsdagavond is op de Spoorlaan een 23 jarige man uit Breda aangehouden. De man verkeerde zodanig onder invloed van alcoholhoudende drank dat hij een gevaar was voor zich zelf en andere weggebruikers. De verdachte is ingesloten en na ontnuchtering met een bekeuring op zak in vrijheid gesteld.

Vuurwapens gevonden bij huiszoekingen

Oss Bij woensdagmorgen gehouden huiszoekingen in twee woningen aan de Tollensstraat in Oss zijn drie wapens aangetroffen en twee zakken henneptoppen in beslag genomen. De wapens betreffen een gaspistool, een vuistvuurwapen en een geweer met bijbehorende munitie. Een 25 jarige man uit Oss is door de politie voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Lith Bij een woensdagmorgen gehouden huiszoeking in een woning aan De Band in Lith zijn een vuistvuurwapen met bijbehorende munitie en een busje pepperspray aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen en de eigenaar, een 31 jarige man uit Lith is aangehouden.

Verdachte van inbraak aangehouden

Oss Woensdagmorgen is in zijn woonplaats Oss een 24 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht in de nacht van 2 op 3 mei te hebben ingebroken in een bedrijf aan de Euterpehof in Oss. Bij deze inbraak zijn na het vernielen van enkele vitrinekasten enkele forocameras en een navigatiesysteem weggenomen. De verdachte is ingesloten.

Schennispleging

Uden Dinsdagavond is aan de Pastoor Spieringstraat in Uden een 43 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man zich zelf aan het bevredigen was in het zwembad aan genoemde straat.

Verdacht van doorrijden na aanrijding

Veghel Woensdagmorgen is op het Binnenveld in Veghel een 31 jarige Roemeense vrachtautochauffeur aangehouden. Hij wordt er van verdacht een slagboom kapot te hebben gereden op de Kennedylaan en daarna te zijn doorgereden. De man is voor onderzoek en verhoor overgebracht naar het politiebureau in Veghel.

Gewonde bijverkeersongeval

Oeffelt Dinsdagmiddag omstreeks 15.10 uur is een 55 jarige automobiliste uit Oeffelt bij een verkeersongeval op de Veerweg gewond geraakt. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer. De vrouw was verkeerd gereden en wilde op genoemde weg keren. Tijdens het keren zag zij een naderende vrachtauto, bestuurd door een 39 jarige man uit Wychen, over het hoofd met het gevolg dat de vrachtauto tegen de zijkant van haar auto botste.