Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 097

datum: 17 mei 2006

Bussen gaan begin 2007 rijden

Start aanpassingen wegen voor buslijn Vathorst

Nu de provincie Utrecht de aanlegsubsidie heeft toegezegd, kan de gemeente Amersfoort starten met de werkzaamheden voor de busverbinding tussen Vathorst en het centrum. Een deel van de kruisingen op de route wordt in de komende periode zo aangepast dat de bus ook tijdens de spitsen snel kan passeren. Naar verwachting zal in februari 2007 de eerste bus gaan rijden.

Voor deze lijn is niet alleen naar de bus, maar ook naar het auto- en fietsverkeer gekeken. Vertraging en filevorming beperken zich in Amersfoort tot de kruisingen. Waar dit speelt, komt een busstrook om te zorgen dat de bus de file kan passeren. Aparte verkeerslichten voor de bus maken dat de bus als eerste de kruising kan passeren. Waar dit niet afdoende is, zoals bijvoorbeeld bij de kruising Maatweg - Ringweg Koppel, komen extra rijstroken voor het autoverkeer.

Lijn Vathorst heeft straks als route: station Vathorst - Boulevard Vathorst - Heideweg - Rondweg Noord - Bunschoterstraat - Maatweg - Stadhuis - station Amersfoort. Alle halten krijgen een abri en paneel met actuele informatie over de eerstkomende bussen (DRIS).

Informatie: Nandus van der Sluijs, communicatieadviseur van de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) telefoon 033 469 50 11 of e-mail n.vandersluijs@amersfoort.nl.


---- --