Staatsbosbeheer

[staatsbosbeheer_bezorgd_over_de_verrommeling_van_het_nederlandse_land schap.gif]
uitnodiging voor de pers, 17 mei 2006

Het Nederlandse landschap staat onder druk. Van wie is het landschap eigenlijk? Wie zorgt er voor? Die vraag blijkt de kern van het probleem te zijn. Het landschap is van iedereen dus niemand voelt zich er echt verantwoordelijk voor. Staatsbosbeheer is van mening dat het Nederlandse landschap pas goed behouden en verder ontwikkeld kan worden wanneer alle betrokken partijen, zowel overheden als particulieren, de verantwoordelijkheid voor het landschap nemen. Dat betekent ook duidelijke keuzes maken en extra geld om het landschap te herstellen, te ontwikkelen en te beheren.

Op verzoek van Staatsbosbeheer heeft Herman Vuijsje, journalist en publicist, een essay over landschap, Neerlands dierbre grond. Hoe keren we de bedreiging van ons landschap? geschreven. Op woensdag 24 mei om 14.00 presenteert Staatsbosbeheer op Landgoed Broekhuizen in Leersum dit essay. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Programma
14.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
14.15 uur: Welkom en introductie van het essay door ir. C.J. Vriesman, algemeen directeur Staatsbosbeheer
14.30 uur: Herman Vuijsje over de toekomst van het Nederlandse landschap
14.45 uur: Excursie met boswachter Coert Donker, met bijdragen van Kees Vriesman en Herman Vuijsje
16.10 uur: Afsluiting door Kees Vriesman
16.15 uur: Borrel

Wilt u uiterlijk 22 mei doorgeven of u komt? Dat kan via e-mail j.bijl@staatsbosbeheer.nl of telefoon (030) 692 62 10 of 06 12 50 78 20.

De bijeenkomst is op Landgoed Broekhuizen, Broekhuizerlaan 1 in Leersum. Indien u met het openbaar vervoer komt, kunnen we u ophalen bij de bushalte Donderberg in Leersum. Wilt u dit dan van te voren laten weten?

Met vriendelijke groet,

Joke Bijl
Persvoorlichting Staatsbosbeheer