Gemeente Eemsmond


Fietspadenplan Eemsmond in uitvoering
woensdag 17 mei 2006

Het fietspadenplan van de gemeente Eemsmond is op dit moment volop in uitvoering. Er wordt gewerkt aan de realisatie van diverse recreatieve fietspaden. De realisatie van de paden komt voort uit het fietspadenplan, dat in 2004 door de gemeenteraad van Eemsmond werd vastgesteld.

In 2005 is bij Zandeweer een recreatief fietspad aangelegd tussen Zevenhuizen en de Noorderweg. Dit jaar worden er vijf recreatieve fietspaden aangelegd. Het gaat om fietspaden op de Zuiderweg tussen Oldenzijl en Eppenhuizen, de Greedeweg ten noorden van Roodeschool, de Trekweg tussen Doodstil en Rottum en Maarweg tussen Uithuizen en Doodstil. Daarnaast komt er een nieuw fietspad tussen de Oldörpsterweg en de Hogeweg in Uithuizen. De nieuwe, betonnen fietspaden worden anderhalve meter breed. Plaatselijk wordt dit uitgebreid tot drie meter breed. De totale lengte is ongeveer negen kilometer.

Financiers
De aanleg van de nieuwe recreatieve fietspaden kost ongeveer 900.000. De aanleg is mogelijk gemaakt door bijdragen van het Rijk, EZ. Kompas, SGB, LEADER+ en de provincie Groningen. De gemeente Eemsmond betaalt zelf 330.000.