Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (17/05)

OOSTERHOUT NB, 17 mei 2006

Notoire dronken automobilist weigert ademanalyse

SPRANG-CAPELLE: De politie arresteerde op dinsdagavond 16 mei een 43-jarige Tilburger. Dat gebeurde op de rijksweg A-59 na klachten van andere weggebruikers over het rijgedrag van de bewuste man. Hij reed stapvoets reed en slingerde van de linker naar de rechterstrook. Het verkeer achter deze personenauto kon hierdoor niet doorrijden en er ontstond zelfs een file achter verdachte. De man reageerde in eerste instantie niet op het stopteken van de politie, zelfs niet op het zwaailicht en sirene. Uiteindelijk stopte hij op de vluchtstrook, om weer op te trekken nadat de agenten uit hun dienstauto stapten. Een van de agenten trok een korte sprint en slaagde erin zijn contactsleutels uit het slot te trekken. De automobilist bleek stevig onder invloed van alcohol. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan, maar weigerde om daaraan mee te werken. Tijdens het verhoor verklaarde hij alcohol verslaafd te zijn en dat hij zijn rijbewijs al enkele jaren geleden was kwijtgeraakt vanwege alcoholdelicten in het verkeer. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 24 uren opgelegd.

Vrouw van tas beroofd

RAAMSDONKSVEER: Op woensdag 17 mei is een 27-jarige vrouw van haar tas beroofd. Dat gebeurde rond 00.30 uur in de Grote Kerkstraat. Ze was rond dat tijdstip net uit haar auto gestapt, toen ze benaderd werd door een kleine jongeman, van circa 18 jaar. Hij eiste haar handtas op en sommeerde haar om haar zakken leeg te maken. De man ging er daarna vandoor. Voor zover bekend is er geen wapen in het spel geweest. De politie onderzoekt de zaak. Eventuele getuigen van dit misdrijf worden gevraagd om contact op te nemen met de politie: 0900-8844.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraken

DONGEN: De politie onderzoekt een inbraak in een kledingzaak aan de Hoge Ham. Het feit werd gepleegd tussen maandag 15 mei 18.25 uur en dinsdag 16 mei 08.45 uur. De nog onbekende dader kwam het pand binnen door een gat in het dak te maken. Hij ging ervandoor met de inhoud van de kassa. De politie nam een aangifte op en liet de technische recherche naar achtergebleven sporen speuren.

KAATSHEUVEL: Tussen dinsdag 16 mei 17.45 uur en woensdag 17 mei 08.00 uur is ingebroken in een bedrijfspand in de Belgiëstraat. Er bleek een raam aan de voorzijde van het pand te zijn opengebroken om binnen te komen. Vervolgens werd een computer buitgemaakt. De politie stelt een onderzoek in en verricht onder andere een sporenonderzoek.

Motorrijder gewond na aanrijding

WIJK EN AALBURG: Een 39-jarige motorrijder uit Wijk en Aalburg is dinsdag 16 mei omstreeks 22.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij werd op de Maasdijk aangereden door een automobilist, die linksaf wilde slaan en daarbij de motorrijder over het hoofd zagen. De automobilist is een 54-jarige man uit Wijk en Aalburg. De motorrijder sloeg door de aanrijding over de kop en kwam uiteindelijk op het wegdek terecht. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel en omstanders geholpen en met vermoedelijk rug- en beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

Twee meisjes aangehouden na winkeldiefstal

KAATSHEUVEL: Beveiligingspersoneel heeft dinsdagmiddag 16 mei in de Efteling twee meisjes aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De twee, 13 en 14 jaar oud en woonachtig in Tiel, hadden geprobeerd knuffels weg te nemen uit een souvenirwinkeltje, maar werden betrapt toen de alarmpoortjes af gingen. Beide dames werden overgedragen aan de politie en legden een bekennende verklaring af. Zij worden doorverwezen naar Bureau Halt voor een passende taakstraf.

Auteur: Jeroen Steenmeijer