Muziekprijs: Gulden Vedel

St. holland dance promotions

P E R S B E R I C H T

GULDEN VEDEL naar J I M

De NVD artiestenprijs, de Gulden Vedel (Gouden Viool) wordt dit jaar uitgereikt aan de zanger JIM

De Gulden Vedel wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandse zanger, zangeres of groep, waarvan de muziek veelvuldig is gebruikt bij de danslessen in de Swinging World Dansscholen.
Ook muziek die tot een hype en grote populariteit heeft geleid kan worden onderscheiden.

In dit kader is JIM uitverkozen.
Zijn enorme populariteit bij het dansschoolpubliek en het winnen van de immens populaire TV hit Dancing with the Stars die in de dansscholen tot een hype heeft geleid, rechtvaardigen de uitreiking van de Gulden Vedel aan hem.

De Gulden Vedel wordt al sinds 1979 uitgereikt.
De eerste winnaar was Nico Haak (met zijn hit Foxie Foxtrot), daarna ontvingen o.a. Lee Towers, Conny Vandenbos, Albert West, Berdien Stenberg, Koos Alberts, Rene Froger, BZN, Gordon, Willeke Alberti, Andre Rieu, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Total Touch en Jody Bernall de prijs al.
In 2002 was Carel Kraayenhof, bandeneonspeler, de gelukkig winnaar. De Gulden Vedel 2003 werd aan JMAI uitgereikt, in 2004 aan Frans Bauer. 2005 ontving de groep CH!PZ de prijs.

Tijdens de Opening van het Internationale Dansleraren Congres Swinging World; SYNERGIE ! op vrijdag 16 juni 2006, in Hotel Congrescentrum de Heerlickheijd van Ermelo, wordt de prijs aan JIM uitgereikt.
De prijs bestaat naast een oorkonde en champagne uit een gouden viooltje als dasspeld.

Voor verdere informatie;
Nederlandse Vereniging van Dansleraren NVD
David Simon 020-6478333 fax; 020-6478169 e mail; simondde@xs4all.nl