CDA: Kabinet oogst vruchten van beleid

Cda tweede kamerfractie

De goede resultaten van dit kabinetsbeleid zetten in 2005 door. Op diverse terreinen is verdere vooruitgang geboekt. Dit onderstreept opnieuw dat het kabinetsbeleid zijn vruchten begint af te werpen. CDA kamerlid Jan Mastwijk zegt dat in een reactie op het Rijksjaarverslag 2005, dat vandaag is verschenen.

Mastwijk geeft aan blij te zijn met de daling van de werkloosheid, de groei van het aantal jeugdbanen en de grote hoeveelheid mensen die vanuit de WW, de bijstand en de WAO weer een baan hebben. 'Deze resultaten geven ook aan dat gemeenten de uitvoering van de nieuwe bijstandswet goed hebben opgepakt' aldus Mastwijk.
Daarnaast wijst hij erop dat het veiligheidsgevoel onder burgers is toegenomen, de wachtlijsten in de zorg opnieuw korter zijn geworden, en dat in 2005 het cellentekort is weggewerkt.

Tot slot benadrukt Mastwijk dat het CDA positief gestemd is over het terugdringen van de bureaucratie, maar dat er nog een grote slag noodzakelijk is bij de afschaffing van overbodige regels om de gewenste 25% afname te bereiken.

Woordvoerder: Jan Mastwijk
tel: 06-55190876