Gemeente Zwolle

Voorbereidingsbesluit stelt gewenste ontwikkeling Veerallee veilig


Datum uitgave: 17-05-2006
Voor de percelen van de huidige onderkomens van ABN AMRO aan de Prins Bernhardstraat in de Zwolse wijk Veerallee is een voorbereidingsbesluit genomen. Daarmee worden gewenste ontwikkelingen op dit terrein veiliggesteld.

De gemeenteraad heeft maandag 15 mei 2006 het voorbereidingsbesluit genomen. De kantoorgebouwen op de locatie staan, met het oog op de nieuwe locatie van ABN AMRO op Voorsterpoort, op de nominatie om verkocht te worden. Het gaat nu om meer dan 15.000 vierkante meter aan kantoorgebouwen.

Volgens het oude bestemmingsplan kunnen op de locatie 30.000 vierkante meter aan kantoorgebouwen gerealiseerd worden. Die ontwikkeling is ongewenst. De gemeente en de omwonenden van de locatie hebben de voorkeur voor de komst van woningbouw, in combinatie met een beperkte hoeveelheid nieuwe kantoorruimte.

Met het genomen voorbereidingsbesluit worden ongewenste planologische ontwikkelingen tegengehouden. Nu moet binnen een jaar een ontwerpbestemmingsplan worden opgesteld, waarmee de plannen voor de locaties kunnen worden uitgevoerd. Over die plannen zijn de betrokken partijen nog in gesprek. Ook de wijkvereniging wordt betrokken.

Bron: afdeling Communicatie