Ingezonden persbericht


Nationaal Paarden Congres 2006 in Utrecht

Geachte heer / mevrouw,

De sectorraad Paarden, waarin fokkerij, sport en ondernemers verenigd zijn, nodigt u uit om deel te nemen aan het nationaal paarden congres 2006. Het congres wordt dit jaar namens de sectorraad Paarden georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie op 18 mei 2006 met als thema "Natuur(lijk) welzijn". Paardensport is een sport die voornamelijk in de natuur thuishoort. Het congres behandelt dit thema vanuit de paardensporter, de natuurbeheerder en natuurlijk vanuit het paard.

Binnen de agrarische sector blijft de paardenhouderij groeien. Met een jaarlijkse omzet van 1,25 miljard euro is deze branche er één van aanzienlijke omvang en met een behoorlijke invloed op het landschap en de samenleving. Steeds meer mensen zien in de paardensport een ideale combinatie van natuurbeleving, ontspanning en beweging. Met als gevolg dat natuurgebieden steeds belangrijker worden voor de paardensporter. Niet elke terreinbeheerder is enthousiast om paarden in zijn gebied binnen te laten, maar wat zijn de kansen en bedreigingen van deze sector voor terreineigenaren, overheden en lokale ondernemers?

Een goede aanleiding om te discussiëren met u als vertegenwoordiger van het openbaar bestuur, natuurterreinen, het bedrijfsleven of de paardensector.

U kunt zich aanmelden tot 4 mei 2006 via recreatie@knhs.nl. Vermeld daarbij:
- naam van uw organisatie

- naam, inclusief voorletters

- functie

- adres

- postcode en woonplaats

- telefoonnummer

Wees er snel bij er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Programma

10.30 uur - Ontvangst

11.00 uur - Opening Johan Lokhorst, voorzitter Sectorraad Paarden 11.30 uur - Professor Ab Barneveld, Universiteit Utrecht (Bewegen: natuurlijke noodzaak) 12.00 uur - Minister Cees Veerman (Maatschappelijk belang van de paardenhouderij)

12.30 uur - Lunch

13.30 uur - Teo Wams, Natuurmonumenten (Van Koniks tot ruiteren) 14.00 uur - Gerda Verburg, KNHS (Natuurterreinen toegankelijk voor paardensport) 14.30 uur - Hans ten Cate, Rabobank Nederland (Natuurlijke ontwikkeling van de paardenhouderij) 15.00 uur - Paneldiscussie

16.00 uur - Afsluiting door de dagvoorzitter met aansluitend een borrel

Dagvoorzitter: Annette van Trigt
Locatie: Auditorium Rabobank Nederland, Croeselaan 28, Utrecht Parkeren: U kunt op eigen kosten parkeren op de parkeerplaats van de Jaarbeurs te Utrecht, welke is gelegen tegenover het hoofdgebouw van de Rabobank Nederland, Croeselaan 18.

Met vriendelijke groeten,

Meike Hajonides van der Meulen

KNHS, afdeling communicatie
Tel: 0577 - 408 233
Fax: 0577 - 408 239


---

Een heel bijzonder Virbac Eraquell rondje instructie zal het cursusseizoen 2005-2006 besluiten in Ermelo. KNHS-instructeur Johan Hamminga en trainer, instructeur en KWPN-man Frenk Jespers bundelen de krachten voor een zeer praktische en inzichtelijke avond over het beoordelen en rijden van jonge paarden. Datum: vrijdag 28 april vanaf 19.30 uur. Om de clinic bij te kunnen wonen dient u zich aan te melden per e-mail: accommodaties@knhs.nl of per fax 0577 40 17 25.