Politie Hollands Midden

Datum: 18 mei 2006


---
Hillegom/ Lisse Politie neemt rijbewijs in en motor inbeslag bij snelheidscontrole

In het kader van het bevorderen van de verkeersveiligheid in Hillegom en Lisse zijn op 15, 16 en 17 mei in de middag en avond snelheidscontroles gehouden met de laser-patrol. In Hillegom op de Wilhelminalaan werden 12 bestuurders bekeurd terzake het overschrijden van de maximale snelheid, hoogste snelheid 91 km/u. In Lisse op de Laan van Rijckevorsel en Oranjelaan werden 9 bestuurders bekeurd terzake het overschrijden van de max snelheid, hoogste snelheid 109 km/u. Dit betrof een 26 jarige motorrijder uit Sassenheim. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd en zijn motor is inbeslaggenomen.

Leiden Politie zoekt automobilist die fietser aanreed

De politie is op zoek naar een automobilist die donderdag 18 mei rond 05.30 uur op de rotonde Wassenaarseweg/ Rijnsburgerweg een 59 jarige fietser uit Noordwijk aanreed en er daarna vandoor ging. De fietser liep een gebroken been op en werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De man kwam vanaf de Wassenaarseweg en reed de rotonde op om over de Rijnsburgerweg zijn weg te vervolgen. Plotseling werd hij van zijn fiets gereden door vermoedelijk een lichtkleurig busje. De automobilist stopte niet en reed door. Voorbijgangers hielpen het slachtoffer en waarschuwden de hulpdiensten. De politie heeft nog in de wijde omgeving gezocht naar het busje maar niet gevonden. De politie gaat vandaag verder met haar onderzoek.

Alphen aan den Rijn Schennispleger Een 19 jarige Alphense heeft woensdagavond 17 mei, aangifte gedaan van openbare schennis. De vrouw was omstreeks 18.00 uur, aan het joggen op het Dijkslootpad, toen zij na de tunnel onder de Kalkhovenweg werd gepasseerd door een man op een fiets. Kort daarna zag ze de man in het Weteringpark in de bosschages achter een boom staan terwijl zichzelf bevredigde. De geschrokken vrouw is hierop hard doorgerend. Het zou gaan om een man van 30 á 40 jaar met een Noord Afrikaans uiterlijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Gouda Onder invloed rijder rijdt door na aanrijding

De politie heeft woensdag 17 mei rond 21.00 uur een 38 jarige vrouw uit Gouda aangehouden nadat ze op de 1e H. van Alphenstraat tegen de auto van een 30 jarige plaatsgenote was gereden en daarna haar woning was binnengegaan. De meldster vermoedde dat de vrouw ook te veel gedronken had. De politie ging aan de deur van de vrouw en stelde vast dat ze had gereden en onder invloed verkeerde. Zij werd dan ook aangehouden. Haar aan het politiebureau uitgevoerde ademanalyse liet een waarde zien van 655 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de vrouw in en maakt proces-verbaal tegen haar op voor het rijden onder invloed en het doorrijden na aanrijding.

Lekkerkerk Doorrijden na aanrijding De politie vraagt getuigen van een aanrijding zich te melden bij de politie. Een 22 jarige vrouw uit Lekkerkerk trof zondag haar geparkeerde auto op de Schuwacht beschadigd aan. Getuigen hebben in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 mei, rond 01.45 uur, een klap gehoord. Eén getuige was vervolgens naar buiten gegaan en had op de dijk een gewonde jongen aangetroffen. De jongen is er vervolgens vandoor gegaan. Het vermoeden bestaat dat hij tegen de auto is aangebotst. In zijn nabije omgeving was er ook nog een grijze sedan die er mogelijk bij betrokken was. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen, de jongen of de bestuurder van de grijze sedan zich te melden bij de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Waddinxveen Politie onderzoekt woninginbraken

De politie doet onderzoek naar twee woninginbraken die woensdag 17 mei overdag plaatsvonden in woningen aan de Mauritslaan en de Jan Willem Frisoweg. De politie denkt dat het om dezelfde dader(s) gaat. Bij beide woningen kwam men binnen na het openbreken van de voordeur. Uit de woningen werden diverse goederen gestolen waaronder een computer, een digitale fotocamera en een tas. Een eerste onderzoek leverde een getuige op die sprak over drie mannen met witte zakken die door de straat liepen. De politie neemt deze waarneming mee in het onderzoek.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --