Gemeente Amerongen


Beursvloer Heuvelrug

Beursvloer Heuvelrug

Op landgoed De Horst in Driebergen-Rijsenburg vond dinsdag 16 mei voor de eerste keer de Beursvloer Heuvelrug plaats. Op de beursvloer ontmoetten bedrijven, vrijwilliggers- en maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen elkaar met als doel te komen tot samenwerking. Wat de één te bieden heeft, wordt door de ander gevraagd en andersom.

Na het welkomstwoord en een uitleg van de spelregels door een van de organisatoren Frank Brouwer (Steunpunt Vrijwilligers Doorn) was het woord aan burgemeester Rudi Boekhoven, ambassadeur van de beursvloer. Luttele minuten nadat hij met een gongslag de beurs opende, kwam de eerste match al tot stand: mevr. J. Jaaltink kreeg fruit om jam van te maken voor de Stichting Gaandeweg, die vakanties organiseert en betaalt voor kinderen met kanker. In hoog tempo volgden de matches elkaar op. Er werd onder meer gevraagd om folders te maken, te helpen met het opstellen van statuten en het opstellen van een marketingplan.

De opkomst was enorm en vooral de vragers hadden er alles aan gedaan om op te vallen. Zoals de dame van het Gaudier Festival, die een speld in een hooiberg zocht.