Provincie Overijssel

Digitale checklist woningbouw gereed

Minister Dekker van VROM en gedeputeerde Rietkerk van de provincie Overijssel onthullen op 17 mei de nieuwe digitale checklist woningbouw Overijssel. De checklist geeft snel een compleet overzicht van regels, wetten en procedures die van belang zijn bij een woningbouwproject.

Eén procedure die vergeten wordt, kan aan het eind van het project tot veel vertraging leiden. Het ministerie van VROM heeft in samenwerking met de provincies Overijssel en Gelderland daarom het initiatief genomen tot deze handreiking aan projectleiders woningbouw. Door het beantwoorden van 'ja/nee' vragen krijgt de gebruiker snel inzicht welke nationale wetten en specifiek Overijsselse en Gelderse provinciale regelingen relevant zijn voor een woningbouwproject. Hierdoor ontstaat beter inzicht in de mogelijkheid om planningen in elkaar te schuiven, zodat een kortere totale doorlooptijd ontstaat.

âMet de checklist als hulpmiddel kunnen wetten en vergunningen niet meer over het hoofd gezien worden. Vertraging in de bouwproductie kunnen daar in ieder geval niet meer aan geweten worden.â, aldus gedeputeerde Rietkerk. Per wet of regeling is een factsheet opgenomen met een toelichting en een contactpersoon voor nadere informatie. Daarnaast zijn tips en trucs opgenomen. De Gelderse versie van de checklist gaat op een later tijdstip in première. De checklist woningbouw Overijssel is ontwikkeld door Oranjewoud.