1e persbericht van donderdag 18 mei 2006

Eindhoven, 18-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt tweede verdachte gewelddadige overval aan

Een 20-jarige Eindhovenaar is woensdagochtend rond 6.05 uur in een woning in Woensel Zuid aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een gewelddadige overval op 22 november 2005 in een woning aan de Bouvigne in Eindhoven (zie 1e persbericht van maandag 15 mei 2006). Eerder werd een 29-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden in deze zaak. De Eindhovenaar is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt vrouw aan voor vernieling

In een woning in Woensel Noord is donderdagochtend rond 3.15 uur een 33-jarige vrouw aangehouden. Zij vernielde de ruit van de woning van haar 61-jarige ex-vriend. De vrouw is meegenomen naar het bureau en de cel ingegaan.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

In zijn woning in Woensel Zuid is woensdagavond rond 23.10 uur een 33-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die avond zijn 29-jarige vrouw te hebben mishandeld en bedreigd. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt verdachte auto-inbraak aan

Woensdagavond rond 23.50 uur is op de Greide een 33-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat een man zich verdacht gedroeg op een parkeerplaats. Agenten troffen de man aan op de parkeerplaats. Hij wordt er van verdacht eerder die avond ingebroken te hebben in een auto die op de Eerste Lieven de Keylaan geparkeerd stond. De man is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek en ingesloten.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Woensdagavond zijn bij een verkeerscontrole op de Beukenlaan en Noord-Brabantlaan 26 bekeuringen uitgeschreven. Een bestuurder van een bromfiets kreeg een bekeuring voor het rijden zonder certificaat. Verder werden er bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs (3x), het rijden door rood licht (2x), het niet dragen van een helm (2x), het niet volgen van een voorsorteervlak (1x), het niet handsfree bellen (2x) en het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs (2x). Er werden ook 13 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/u. Toegestaan is 70 km/u.

Helmond: Politie houdt man aan voor vernieling

Op de Nachtegaallaan is woensdagavond rond 20.55 uur een 44-jarige Helmonder aangehouden. Hij vernielde de voorruit van een woning in Helmond Centrum en zou de 41-jarige bewoner eerder hebben bedreigd en mishandeld. De twee zijn familie van elkaar. De Helmonder is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Politie houdt man aan voor bedreiging

Een 24-jarige man is woensdagavond rond 23.20 uur in zijn woning in Helmond Oost aangehouden. Hij zou die avond zijn 24-jarige vriendin met de dood hebben bedreigd. De man is ingesloten op het politiebureau.

Deurne: Man gewond bij eenzijdig verkeersongeval

Woensdagavond rond 21.35 uur is op het Leegveld een 19-jarige man uit Liessel gewond geraakt bij een ongeval. Hij reed in zijn auto over het Leegveld in de richting van Liessel. In een bocht naar links kwam hij door onbekende oorzaak in de rechter berm terecht. Hij raakte daarbij vier bomen en kwam vervolgens aan de andere kant van de weg tot stilstand tegen een boom. De auto van de man vloog in brand en de man raakte bewusteloos. Een andere automobilist haalde hem uit het brandende voertuig. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.