Zesduizend beelden vormen drie unieke kunstwerken

Unilever nederland

ZESDUIZEND BEELDEN VORMEN DRIE UNIEKE KUNSTWERKEN

Ode aan alle blondines, brunettes en roodharige vrouwen van Nederland

In Lelystad zijn vandaag als ode aan de haarkleuren drie gigantische kunstwerken van elk 15 bij 15 meter onthuld. Het gaat om de portretten van een blonde, een bruine en een roodharige vrouw, die elk zijn opgebouwd uit zo'n tweeduizend beelden van vrouwen met dezelfde haarkleur. Deze beelden zijn gemaakt door glamourfotograaf Robert Elsing, die onlangs op verschillende plekken in het land vrouwen heeft gefotografeerd die trots zijn op hun haarkleur. Kunstenaar Alex Prooper heeft al deze beelden verwerkt tot drie zogenaamde photiles. De ode aan de haarkleuren is een initiatief van Andrélon.

Drie winnaressen
De blondine Emilie Holtbach uit Bilthoven, de brunette Stephanie Wolters uit Landgraaf en de roodharige Anniek Peelen uit Rotterdam waren blij verrast toen vandaag bleek dat zij een hoofdrol spelen in deze unieke kunstwerken. 'Het is een gekke gewaarwording om jezelf zo meer dan levensgroot te zien' aldus de roodharige winnares. 'En dan te bedenken dat ik ben opgebouwd uit al die beelden van andere roodharige vrouwen. Echt uniek! 'De blonde Emilie en brunette Stephanie voegen toe: 'Wow, wat een 'knappe' kunstwerken'.

Ode aan de haarkleur
'Uit onze passie voor de haarkleuren en voor onze producten, leek het ons een leuk idee om alle vrouwen die trots zijn op hun blonde, bruine of rode haar eens op een opvallende manier in het zonnetje te zetten' aldus Debora de Laaf van Andrélon. Op verschillende plekken in Nederland kon iedere blondine, brunette en red head zich laten portretteren. Ook op internet konden mensen hun foto uploaden. De door de glamourfotograaf gemaakte foto's zijn uiteindelijk verwerkt in de kunstwerken die in Lelystad te zien zijn. De internetfoto's zijn verwerkt in speciale internet kunstwerken. Deze zijn te bekijken op www.andrelon.nl. De levensgrote kunstwerken zijn nog ruim twee weken te bekijken in Lelystad.


- einde bericht -