Ingezonden persbericht


Eerste afgestudeerden van nieuwe opleiding Manager Kinderopvang

18 mei 2006 - De eerste lichting afgestudeerden van de nieuwe ISBW opleiding Manager Kinderopvang is bekroond met een diploma. De opleiding is ontwikkeld door ISBW Opleidingen in samenwerking met de Maatschappelijk Ondernemers Groep (MOgroep). Hans Nieuekerke, voorzitter van de MOgroep reikte de diploma's op woensdag 17 mei uit. De opleiding manager Kinderopvang bestaat uit drie modules rond drie prominente rollen die een manager moet beheersen; de ondernemer, de manager en de leidinggevende. De werkwijze bestaat uit actuele praktijkvraagstukken en -opdrachten. Met de praktische inzichten kan direct in de eigen werkomgeving aan de slag gegaan worden.

Deze specifiek voor de kinderopvang ontwikkelde opleiding sluit goed aan op de verdergaande professionalisering van de branche en op de actuele ontwikkelingen binnen de kinderopvang zoals de nieuwe regelgeving in het kader van de Wet kinderopvang.

Hans Nieukerke van de MOgroep maakt duidelijk waarom het zo belangrijk is dat de leden van de branche Kinderopvang een eigen management opleiding hebben: "De manager moet naast ondernemen, financieel beheer, acquisitie en personeelsbeleid goed op de hoogte zijn van de kinderopvangpraktijk., zodat hij/zij de medewerkers goed kan aansturen en begeleiden. Een manager met kennis van de praktijk geeft een gevoel van saamhorigheid en trots"

Opleidingsmanager Marieke Janssen van ISBW Opleidingen over de behoefte aan deze opleiding: "Van Kinderopvangcentra wordt steeds meer ondernemerschap verwacht, omdat alle subisidieregelingen zijn veranderd en er een vrije markt is ontstaan. Waar vroeger het pedagogisch klimaat voor de kinderen leidend was dient men nu actiever te worden als het gaat om acquisitie, kwaliteit en klantenbinding. Van managers van kinderdagverblijven (kdv, bso en nso) wordt verwacht dat ze op een creatieve manier met oplossingen komen om ouders binnen te krijgen en te houden.."

Meer informatie
Meer informatie over ISBW is te vinden op www.isbw.nl of via de afdeling Voorlichting, 0800-5070. Meer informatie over de MOgroep www.MOgroep.nl