KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

19-5-2006

Volvo Ocean Race : Hans Horrevoets overleden

Hans Horrevoets (32), stuurman/trimmer van de ABN AMRO 2, is vannacht overleden. Bij 30 knopen wind en vijf meter hoge golven is hij overboord gespoeld. De ABN AMRO 2 streek onmiddellijk de zeilen en begon met de zoektocht. Na veertig minuten wist de bemanning hem aan boord te krijgen. Reanimatiepogingen van zijn teammaten zijn helaas niet gelukt. Hans kwam niet meer bij bewustzijn. Hij laat een vrouw en een kindje achter.

Vele zeilers kenden de sympathieke zeiler uit Terheijden die lid was van watersportvereniging Drimmelen. Deze plek was voor Hans zijn tweede huis en vandaar uit is zijn passie voor de wedstrijdzeilsport alleen maar gegroeid. Toen hij twaalf was deed hij voor het eerst mee aan de Colin Archer Memorial Race naar Denemarken en sindsdien was het zijn droom om wedstrijden als de Volvo Ocean Race te zeilen. In 1997/1998 heeft hij de Whitbread Round the World Race gevaren als trimmer en zeilmaker. Bij de Volvo Ocean Race was Horrevoets nauw betrokken. Hij was samen met teamdirecteur Roy Heiner en Maurice Paardenkooper (coach Watersportverbond) verantwoordelijk voor de selectie van de zeilers tot 30 jaar voor het tweede team. In september 2005 kwam hij zelf aan boord van de ABN AMRO 2.

Bij dit soort wedstrijden wordt er overigens alles aan gedaan om de wedstrijd zo veilig mogelijk te laten verlopen. Maar het zijn
oceaanraces en een zeker risico is helaas niet uit te sluiten. Deelnemers en allen die erbij betrokken zijn, zijn zich dat ook bewust.

De zeilwereld is geschokt en diep geraakt door deze tragedie. Het Watersportverbond ziet het verlies als een intens gemis. Veel
wedstrijdzeilers hebben met Hans Horrevoets gezeild en weten als geen ander hoe sympathiek hij is. De zeilsport verliest in Hans Horrevoets een ambassadeur van de sport. Het oprechte en diepe medeleven gaat uit naar de familieleden en teamleden.

Internetadres: www.volvooceanrace.org