Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (18/05/06)

OOSTERHOUT NB, 18 mei 2006

Gestolen kluis opgedoken

LAGE ZWALUWE: Op verzoek van de politie doken brandweerduikers een gestolen kluis op uit het water aan de Vierendeelseweg. Tijdens een reguliere duikoefening op woensdagavond 17 mei werd deze klus door de brandweer verricht. Daarbij waren acht duikers in touw. Uiteraard was de politie aanwezig om de kluis in ontvangst te nemen. Hij bleek op een diepte van circa 7 meter te liggen. In de kluis lagen documenten, enkele lege juwelendoosjes en wat munten. De kluis bleek al enkele maanden geleden gestolen en daarna gedumpt te zijn.
De politie stelt een nader onderzoek in.

Winkeldief op heterdaad betrapt

ANDEL: Winkelpersoneel greep op woensdagmiddag 17 mei een dief in de kraag. Dat gebeurde om 17.45 uur bij een supermarkt aan de Burgemeester van der Schansstraat.
De verdachte bleek een 37-jarige man uit Waalwijk te zijn. In afwachting van de politie bedreigde hij het winkelpersoneel en ging staan urineren tegen de voorgevel van de winkel. Uiteraard heeft de politie niet alleen een aangifte opgenomen van de winkeldiefstal, maar ook een aangifte van de bedreigingen die de verdachte uitte. De man bleek in zijn rugzak bier, champagne en etenswaren te hebben gestopt. Hij was de kassa gepasseerd zonder deze artikelen af te rekenen. De waarde van de buit bedroeg circa 30,- Gezien zijn agressieve houding naar het winkelpersoneel is de verdachte in voorlopige hechtenis genomen. Dit gebeurde in overleg met het Openbaar Ministerie.

Politie onderzoekt diefstallen vanuit bedrijven

OOSTERHOUT: Bij een inbraak bij een bedrijf aan de Florijnstraat zijn twee laptops en twee dockingstations gestolen. Dat gebeurde tussen woensdagavond 17 mei 18.00 uur en donderdagnacht 18 mei 01.15 uur. Vermoedelijk kwam de dader het pand binnen via een niet-afgesloten raam. De politie heeft een aangifte opgenomen.

RIJSWIJK: Woensdag 17 mei heeft een insluiper tussen 13.00 uur en 15.00 uur twee mobiele telefoons weggehaald uit een praktijkruimte in de Dorpsstraat. Hij wist ongemerkt het gebouw binnen te komen in een onbewaakt ogenblik. Er bleken geen braaksporen te zijn. Uit het buurtonderzoek dat de politie instelde, zijn geen nadere aanknopingspunten naar voren gekomen.

Rijden tijdens ontzegging

WAALWIJK: Op woensdagmiddag 17 mei om 15.10 uur arresteerde de politie een 42-jarige Waalwijker. De man liep tegen de lamp bij een autogordelcontrole. Hij kreeg een bekeuring van 75,- omdat hij zijn gordel niet droeg. Omdat hij zijn rijbewijs niet wilde afgeven, werden zijn personalia in het computersysteem van de politie gecontroleerd. Toen kwam de aap uit de mouw. De man mocht helemaal geen auto rijden. Bij rechterlijke uitspraak was hem de bevoegdheid om een auto te besturen ontzegd tot augustus 2006. De verdachte liet het zelf op zijn arrestatie uitdraaien, omdat hij persé zelfstandig verder wilde rijden. De man moest mee naar het bureau waar er proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Autoradios en navigatieapparatuur gestolen

WAALWIJK: Bij een autobedrijf aan de Van Andelstraat is in 10 tot 15 autos ingebroken.
De autos behoren tot de handelsvoorraad van het bedrijf. Tussen woensdagavond 17 mei en donderdagochtend 18 mei groeven de daders een gat onder het hekwerk dat het bedrijfsterrein omsluit. Vervolgens werd van een aantal autos de autoruiten kapot geslagen. Uit de autos werden autoradios en navigatieapparatuur gestolen.

HULTEN: Op een parkeerplaats aan de Rijksweg in Hulten werd een vrachtauto opengebroken. Dat gebeurde in de nacht van woensdag 17 mei op donderdag 18 mei.
Uit de oplegger werden 59 colli elektronica ontvreemd. Veel andere dozen zonder vermelding van inhoud of merknaam werden door de daders opengesneden.

Einde berichtgeving.

Auteur: Jeroen Steenmeijer