Ingezonden persbericht


Persbericht

Canon vergroot aanwezigheid in CAD-markt

Hoofddorp, 18 mei 2006 - Canon onderstreept de ambitie marktleider Large Format Printers (LFP) te worden met de introductie van de imagePROGRAF iPF700, imagePROGRAF iPF600 en de imagePROGRAF iPF500. Met flexibele printbreedtes van respectievelijk 36 inch, 24 inch (A1) en 17 inch (A2) zijn de nieuwe printers gericht op de CAD-markt. De grootformaatprinters maken gebruik van nieuwe technieken waaronder een uniek vijfkleuren-inktsysteem en een high-density 1 inch printkop. Hierdoor kunnen ze snel, gedetailleerd en accuraat printen.

"Met de verbreding van ons portfolio grootformaatprinters voorzien wij in de behoefte van de CAD-markt aan snelle en zeer accurate printers. Behalve de hoge kwaliteit van de output zijn de imagePROGRAF iPF700, imagePROGRAF iPF600 en de imagePROGRAF iPF500 kostenefficiënt waardoor het rendement heel hoog is", zegt Otto Ott, General Manager Marketing Canon Business Solutions.

Vijfkleuren-inktsysteem
Nieuwe technieken, waaronder het vijfkleuren-inktsysteem, garanderen scherpe en gedetailleerde output. Twee soorten zwarte inkt, foto- en matzwart, maken dat op de machines verschillend materiaal geprint kan worden waaronder fotopapier en matpapier. Doordat de inktcapaciteit is verdubbeld en de snelheid sterk is toegenomen, is de productiviteit van de printers gestegen met behoud van kwaliteit en consistentie wat essentieel is voor CAD-applicaties.

High-density 1 inch printkop
De nieuwe high-density 1 inch printkop omvat meer dan 15.000 nozzles wat de accuratesse van het apparaat en de consistentie van de output vergroot. De printkop bevat FINE-technologie*, dit zorgt voor een gelijkmatige kleurovergang en scherpe beeldweergave. Fijne lijnen en kleine figuren kunnen zo zonder vertekening gereproduceerd worden.

Alle nieuwe grootformaatprinters worden standaard geleverd met Canons PosterArtist, de nieuwste imagePROGRAF- printerdriver en een HDI-driver voor het gebruik met AutoCAD. Verder kunnen ze allemaal geïntegreerd worden in een bestaand netwerk en zijn ze ontwikkeld voor gebruiksgemak en efficiënt printmanagement. De imagePROGRAF iPF700 is vanaf juli 2006 verkrijgbaar. De imagePROGRAF iPF600 en de imagePROGRAF iPF500 zijn verkrijgbaar per juni 2006.


* Full Photolithography Inkjet Nozzle Engineering

Over Canon
Sinds de oprichting in 1935 is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijk gebruikers. Canon investeert jaarlijks 7,9 procent van de jaaromzet in Research en Development, wat in 2005 meer dan EUR 2 miljard was Canon heeft de ambitie om in elke branche waarin het actief is, wereldwijd een nummer één positie in te nemen. Hier maken wereldwijd meer dan 108.000 werknemers zich sterk voor. Canon is volgens onderzoek van Infosource in 2005 nummer één op de Nederlandse MFP markt. De bedrijfsfilosofie van Canon is Kyosei en betekent 'samenleven en samenwerken voor het algemeen belang'. Deze filosofie klinkt door in Canons missie, doelstellingen en cultuur. Vanuit deze Kyosei-gedachte ondersteunt Canon verschillende initiatieven op maatschappelijk, cultureel en sportief vlak.

Meer informatie over Canon is te vinden op: http://www.canon.nl/Products_Solutions/ Beeldmateriaal kunt u downloaden vanaf: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=9

Perscontact:
Marcel Surendonk
PR-manager Canon Nederland
tel: 023 567 02 11
mailto:m.surendonk@canon.nl Tessa Bouw
Edelman
tel: 020 301 09 80
mailto:tessa.bouw@edelman.com