Politie Gelderland-Zuid

Politie vraagt hulp publiek in onderzoek schietincidenten

Dreumel / Oss, 18-05-2006 o Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de toedracht van het schietincident op zondagavond 22 januari in De Bouwing in Dreumel, waarbij een jongen van 13 jaar ernstig gewond raakte, roept de hulp in van het publiek. Daarom worden donderdag op diverse locaties flyers uitgedeeld en posters opgehangen.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen het schietincident in Dreumel en een schietincident in de Condorstraat in Oss dat plaatsvond op zaterdagochtend 18 maart. Link tussen beide schietincidenten lijkt een gestolen scooter, een Yamaha Slider. Deze is vermoedelijk gebruikt bij het schietincident in Dreumel. Ook is het de politie bekend dat de scooter, tussen het moment van de diefstal uit Berghem (NB) in augustus vorig jaar en zondag 22 januari, in de directe omgeving van de Condorstraat geweest is.

Flyer
Zowel in Dreumel als in Oss deelt de politie flyers uit, onder meer in de genoemde straten en bij tankstations, snackbars en bromfietshandelaren. Ook op meerdere woonwagenkampjes wordt geflyerd, zoals in Oss, Den Bosch, Grave, Alphen en Ravenstein. De politie wil graag meer weten over een mogelijk verband tussen de twee schietincidenten en heeft een aantal gerichte vragen aan het publiek. Ook worden op diverse plaatsen posters opgehangen om bewoners in de omgeving van Dreumel en Oss nog eens extra attent te maken op het politieonderzoek en de daarin gestelde opsporingsvragen.

Hebt u informatie die kan helpen bij de oplossing van het schietincident in Dreumel? Neemt u dan contact op met het rechercheteam op telefoonnummer 0900-8844. Of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.