IPass maakt beheer van mobile devices makkelijker en kosteffectiever

'Software-as-a-service'- oplossing maakt het IT-afdelingen nog eenvoudiger om beleidslijnen op het gebied van veiligheid en gebruik door te voeren

REDWOOD SHORES, CALIF., 20060518 -- Om tegemoet komen aan de vraag vanuit de bedrijfswereld naar een efficiënte en kosteffectieve manier om remote en mobiele notebooks te beheren en te beschermen, brengt iPass Inc. (Nasdaq: IPAS) vandaag een uitgebreid geoptimaliseerde versie van haar 'Endpoint Policy Management'-service uit. De iPass-oplossing voor Endpoint Policy Management, nu volledig web-enabled, biedt IT-afdelingen een eenvoudige manier om policies op het gebied van zakelijke beveiliging en gebruik door te voeren op de bedrijfscomputers.


Een van de grootste uitdagingen waarmee IT-managers geconfronteerd worden, is het controleren hoe eindgebruikers verbinding maken met het Internet, overeenkomstig de policies. Nu de meeste notebooks beschikken over ingebouwde WiFi-mogelijkheden, is het maken van een internetverbinding eenvoudiger dan ooit. Breedbandtoegang is alomtegenwoordig: thuis en op luchthavens, in hotels en conferentiecentra. De uitgebreide beschikbaarheid van internettoegang kan resulteren in een verhoogde productiviteit van de zakelijke eindgebruiker en in een grotere flexibiliteit in de verdeling tussen werk en privé. De keerzijde van de medaille is echter dat de zakelijke netwerkinfrastructuur blootgesteld wordt aan verhoogde veiligheidsrisico's en -kwetsbaarheden.

"De gemiddelde remote of mobiele werker geeft meer om productiviteit dan om IT-beveiliging, waardoor het bedrijfsnetwerk open kan blijven staan voor aanvallen", zegt Chris Christiansen, VP Security Products & Services bij IDC. "De belofte om de productiviteit te verbeteren door het gebruik van mobiele devices moet in balans zijn met sterke policies inzake beveiliging; de kunst is echter om ervoor te zorgen dat eindgebruikers deze policies daadwerkelijk volgen. iPass Endpoint Policy Management 4.0 neemt de ongemakken weg die gepaard gaan met het beheren van honderden remote en mobiele devices, waardoor de IT-afdeling in staat gesteld wordt om ten volle controle te houden waardoor gebruikers blijven voldoen aan de policies."

iPass Endpoint Policy Management plaatst de controle over beveiliging waar deze thuishoort, bij de IT-afdeling. Met de mooie nieuwe interface met 'drag-and-drop'-controle voor gebruiksgemak, kunnen IT-afdelingen niet alleen de beveiligingssystemen op remote en mobiele devices beheren, zij kunnen ook elke software distribueren en installeren (of deïnstalleren). IT-afdelingen kunnen updates de status 'kritiek' of 'niet-kritiek' meegeven en op deze manier regels creëren over het gebruik van internetverbindingen met lage bandbreedte. Dankzij het webgebaseerde portal in EPM 4.0 houden zij het hele proces inzichtelijk.

"Als we het hebben over productiviteit , staat het notebook bij bedrijven op nummer één", zegt Joan Fazio, Director Product Marketing bij iPass. "Maar om zeker te zijn dat een notebook beveiligd is en goed beheerd, vraagt de IT-manager van de eindgebruiker een accuraat gebruik van de antivirus-, de intrusion detection- of persoonlijke firewall-, de anti-spyware-software en andere software. Daarnaast is het gewenst dat de gebruiker op regelmatige basis updates van het besturingssysteem installeert. Het is in feite niet redelijk om te verwachten dat eindgebruikers, van wie de meerderheid niet-technische mensen zijn die geen technische rol hebben, begrijpen hoe ze hun computers veilig kunnen houden. De grootste kwetsbaarheid zit hem in de keuzemogelijkheid. Zodra een gebruiker de keuze heeft tussen 'install now' of 'install later', is het beveiligingsmechanisme in potentieel gevaar."

Andere voordelen van de nieuwe oplossing voor End Point Management betreffen:

- Intelligente trickledown, smart reboot en automatische aanpassing aan de beschikbare bandbreedte, wat ervoor zorgt dat elk type softwaredistributie gebruikt wordt zonder de gebruikerservaring van de mobiele werker te verstoren.

- Automatisch patch assessment en herstelfunctionaliteiten die de IT-afdeling in staat stellen om software op remote devices te updaten, zonder beroep hoeven te doen op nachtelijke updates of implementaties tijdens het weekend.

- Risk-assessment-functionaliteit die automatisch vastlegt welke informatie zich op een remote device bevindt en IT helpt om de geschikte patches en beveiligingssoftware toe te passen op de apparaten in kwestie, opdat het risico op kwetsbaarheden gereduceerd wordt. Daarnaast kan, tijdens het risk assessment, de beveiliging van de omgeving verder verscherpt worden met de EPM Lockdown-functionaliteit.

- Mogelijkheid om op regelmatige basis (bedrijfs)informatie automatisch te verspreiden naar de laptop van de werknemer, of naar andere remote devices, zodat zij op de hoogte gehouden worden, waar ze zich ook bevinden.

- Mogelijkheid om gegevens te wissen, wanneer een gestolen of verloren apparaat verbinding maakt met het Internet.

De enige vereiste software-installatie is die van een kleine 'agent' op de remote computer van elke gebruiker, die het apparaat beschermt zodra er verbinding gemaakt wordt met een netwerk, ongeacht het type internetverbinding.

iPass Endpoint Policy Management is niet alleen makkelijk te implementeren en te gebruiken: het is ook een kosteffectieve oplossing in zijn klasse. Per apparaat dat gebruik maakt van de dienst wordt er een vast maandelijks bedrag aangerekend.

Over iPass Inc.
iPass levert betrouwbare connectiviteitsdiensten en helpt bedrijven de return-on-investment over werknemersmobiliteit te maximaliseren. Dankzij flexibele iPass-connectiviteit, beveiligingsdiensten en eindpuntbeheerdiensten, kunnen klanten hun eigen breedband remote access oplossingen voor mobiele werkers, thuiswerkers en filialen opbouwen en beheren. Het virtuele netwerk van iPass omspant 160 landen en omvat de grootse WiFi dekking ter wereld en uitgebreide vaste breedbanddekking in Noord-Amerika.




iPass