Persconferentie en debat Nederlands Sociaal Forum

Fnv

Persconferentie en debat Nederlands Sociaal Forum

In het weekend van 19 tot 21 mei vindt in Nijmegen het tweede Nederlands Sociaal Forum plaats. Duizenden bezoekers zullen drie dagen deelnemen aan meer dan 150 workshops, een filmfestival en debatten. Het programma wordt aan de pers gepresenteerd op woensdag 26 april om 19.30 uur, in Amsterdam. Aansluitend vindt een debat plaats over de Franse protesten en de afbraak van sociale rechten in Europa.

Datum: 26 april 2006
Locatie: Eggertzaal, Nieuwe Café (naast de Nieuwe Kerk), Dam, Amsterdam.

PERSSCONFERENTIE 19.30 UUR - 20.00 UUR


- Sylvia Borren (directeur Oxfam Novib).

- Christophe Aguiton (Attac Frankrijk).

- Agnes Jongerius (voorzitter FNV).

Presentatie van het programma van het Nederlands Sociaal Forum, 19/20/21 mei in Nijmegen. Gasten op het Nederlands Sociaal Forum zijn ondermeer de onafhankelijke presidentskandidaat Mustafa Barghouti uit Palestina, de bekende milieuactiviste Vandana Shiva uit India, Midden-Oosten correspondent Robert Fisk van The Independent en Walden Bello, bekend schrijver en criticus van de neo-liberale globalisering uit de Filippijnen.

DEBAT 20.30 - 22.00 UUR


- Christophe Aguiton (Attac Frankrijk)

- Agnes Jongerius (voorzitter FNV)

- Willem Bos (comité grondwet Nee)

- Jonathan Mijs (voorzitter LSVb) - ovb

Miljoenen Fransen zijn in het hele land met succes de straat opgegaan tegen de neoliberale plannen van de regering. Christophe Aguiton doet verslag van de gebeurtenissen in Frankrijk en zal samen met de andere sprekers de relatie aangeven met de Europese plannen voor neoliberale globalisering van de markt en de afbraak van sociale rechten. Aguiton is oprichter van de Franse diensten- en onderwijsbond Sud en internationaal woordvoerder van Attac-Frankrijk, en lid van het organiserend comité van het Wereld Sociaal Forum.

MEER INFORMATIE:
Rene Danen, projectleider Nederlands Sociaal Forum,

06-40711911, 020-4223039.

WEBSITE: www.sociaalforum.nl.