CNV Publieke Zaak presenteert unieke cd-rom over ethiek

Cnv publieke zaak

CNV Publieke Zaak organiseert op 19 mei 2006 een interactieve studiedag Ethiek, een publieke zaak, bedoeld voor werknemers in de gezondheidszorg en welzijnssector. Deelnemers wacht van 10.00 tot 16.00 uur een uitnodigend programma: workshops toegespitst op de dagelijkse praktijk, een forumdiscussie, muziek en de feestelijke presentatie van een unieke cd-rom met informatie over ethiek. De studiedag vindt plaats in Ontmoetingscentrum 'In de driehoek', Willemsplantsoen 1c te Utrecht (Gertrudiskapel).

Ethische vraagstukken in de gezondheidszorg
De studiedag is de afsluiting van het project Ethische vraagstukken in de gezondheidszorg van CNV Publieke Zaak. Het project is gericht op werknemers met een agogische achtergrond in de geestelijke gezondheidszorg, de gehandicaptenzorg en het gevangeniswezen. CNV Publieke Zaak heeft diverse bijeenkomsten verzorgd, om samen met werknemers stil te staan bij ethische aspecten van het dagelijkse werk. De bijeenkomsten zijn een stimulans geweest om verder te gaan met ethiekactiviteiten binnen de instellingen.

Feestelijke presentatie cd-rom
Aan het slot van de studiedag vindt de feestelijke presentatie plaats van de cd-rom Met ethiek aan de slag, die van het project is gemaakt. CNV-voorzitter René Paas zal de cd-rom aanbieden aan de heer ir. J.I.M. de Goeij, Directeur Generaal Volksgezondheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De cd-rom bevat veel informatie over ethiek in het dagelijkse werk. Ook biedt het gebruikers de mogelijkheid om zelf met ethiek aan de slag te gaan aan de hand van een stappenplan. Een handig hulpmiddel in de dagelijkse zorgpraktijk.

Workshops en forumdiscussie
De deelnemers gaan in workshops aan de slag met ethische vraagstukken. Centraal staat de vraag: wat kunnen zorgverleners zelf doen om goede zorg te (blijven) verlenen? Verder staat er een forumdiscussie op het programma: deelnemers gaan in debat met vertegenwoordigers van de overheid, werkgevers, werknemers, patiënten/cliëntenorganisaties en het onderwijs. Thema: de invloed van ontwikkelingen in de gezondheidszorg op het dagelijkse werk. Welke invulling geven werknemers in de zorg daaraan en hoe lukt het hen geïnspireerd te blijven werken?

Uitnodiging
Wij nodigen u van harte uit om aandacht te besteden aan de studiedag en het project Ethische vraagstukken in de gezondheidszorg. Het is mogelijk de cd-rom vanaf 8 mei 2006 onder embargo te ontvangen. U bent op 19 mei 2006 van harte welkom tijdens de presentatie van de cd-rom. Graag horen wij vooraf of u daarbij aanwezig zult zijn. U krijgt dan nadere informatie toegestuurd.

Nadere informatie:
Jeannette Pannekoek, landelijk bestuurder CNV Publieke Zaak, 06 2039 2483