Stadsdeel Amsterdam-Noord

Verkeershinder Nieuwe Leeuwarderweg

Voorbereiding NoordZuid-lijn

In het weekeinde van vrijdag 19 mei 20.00 uur tot maandag 22 mei 06.00 uur worden diverse werkzaamheden uitgevoerd om de hulpbruggen van de Johan van Hasseltweg over de Nieuwe Leeuwarderweg in gebruik te nemen. Op maandag 22 mei vanaf 06.00 rijdt het verkeer dan over deze hulpbruggen en is het huidige viaduct (Meeuwenei) niet meer voor verkeer toegankelijk.

Verkeerslichten buiten gebruik

Door de werkzaamheden zijn de verkeerslichten het hele weekeinde buiten werking. Om de verkeersdoorstroming zo goed én veilig mogelijk doorgang te laten vinden is er voor het verkeer in alle richtingen één rijstrook beschikbaar. Dit is dus voor het doorgaande verkeer op de Nieuwe Leeuwarderweg dat bovenlangs rijdt en het verkeer dat op de Johan van Hasseltweg rijdt. Het verkeer ondervindt hiervan hinder.

Wisselstrook op Nieuwe Leeuwarderweg wel in gebruik

De wisselstrook van de Nieuwe Leeuwarderweg wordt dit weekeinde wel opengesteld. Afhankelijk van het aanbod zal dit zijn voor het verkeer stad-in of stad-uit.

Verkeersbegeleiders voor voetgangers

Op zaterdag en zondag worden overdag voetgangers die willen oversteken begeleid door verkeersbegeleiders. Dit tijdens de periode dat de verkeersinstallatie niet werkt.