Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 9 mei 2006 060509R

Startsein voor bouw voorzieningenhart Visveld

De bouw van voorzieningenhart Visveld start 19 mei. Het 'hart' van de nieuwe wijk Visveld in Lent geeft een plek aan de basisschool en allerlei activiteiten voor de buurt. Het voorzieningenhart opent naar verwachting in juli 2007 de deuren.

Multifunctioneel
Het voorzieningenhart in Visveld wordt een multifunctioneel gebouw dat ruimte biedt aan buurt- en wijkvoorzieningen op het gebied van onderwijs, welzijn, cultuur, sport en recreatie. Net als De Klif voor bewoners van de nieuwe wijk Oosterhout. Direct grenzend aan het voorzieningenhart komt een medisch centrum, waarin huisartsen, fysiotherapeuten, logopedisten, maatschappelijk werkers en een apotheek onderdak vinden. Het voorzieningenhart is door zijn opzet dé plek in de wijk waar bewoners, jong en oud, elkaar kunnen ontmoeten.

Ontwerp
Het ontwerp van voorzieningenhart Visveld is tot stand gekomen in overleg met toekomstige gebruikers van het gebouw en de bewonersvereniging. Het gebouw wordt duurzaam gebouwd en komt te staan op de hoek van de Vrouwe Udasingel en de Queenstraat. De hoofdingang van het voorzieningenhart komt aan de Queenstraat. Dit is de wijkas; de groene ader die alleen toegankelijk is voor wandelaars en fietsers. Aan het binnenplein komt een tweede ingang.

Met het onthullen van een bouwbord geeft wethouder Paul Depla om 14.00 uur het startsein voor de bouw. Leerlingen van basisschool Het Talent, toekomstig gebruiker van het voorzieningenhart, leggen de eerste steen. Deze steen wordt bij oplevering in het gebouw geplaatst. De gemeente heeft verder alle bewoners van de wijk Visveld uitgenodigd bij het startsein aanwezig te zijn.

Voor een artist impression van het toekomstige voorzieningenhart in Visveld kunt u terecht bij Persvoorlichting, tel: 024-3292380.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380