Ingezonden persbericht


Nr. 04
11 mei 2006

Persuitnodiging

Jongerenbijbel ligt op de drukpers

Haarlem, 11 mei 2006 - In een periode van zes weken rollen duizenden Jongerenbijbels van de drukpersen bij Jongbloed in Heerenveen. Op vrijdag 19 mei a.s. geven Ruth, Job, Ester en Lucas - de vier jongeren uit de promotiecampagne - met één druk op de knop het startsein voor dit drukproces. De jongerenmeeleesgroep, een vertegenwoordiging van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en de Evangelische Omroep (EO) zijn bij dit unieke moment aanwezig.

Partners Jongbloed, EO en NBG hebben al ruim 10.000 Jongerenbijbels verkocht. De Jongerenbijbel verschijnt officieel op de EO-Jongerendag van zaterdag 17 juni a.s. De totale oplage moet in zes weken gedrukt, ingebonden en van een omslag voorzien zijn. Jongbloed zet hiervoor extra personeel in en werkt met drie ploegendiensten.

De Jongerenbijbel biedt veel extra informatie voor jongeren, zoals vier toelichtende rubrieken bij Bijbelgedeelten. Het voor- en nawerk verschijnt in fullcolour uitvoering; 48 en 32 pagina's. Het overige binnenwerk krijgt een paarse steunkleur. In z'n geheel telt deze uitgave zo'n 1.850 pagina's. De afmetingen zijn: 15 x 23 cm. Er is voldoende bijschrijfruimte om aantekeningen te maken. Deze unieke Bijbel krijgt vijf verwisselbare omslagen met een plastic cover. Zie ook www.jongerenbijbel.nl.

----------
Noot voor redactie,