Gemeente Heerlen

Na jaren van voorbereiding

Feestelijke bouwstart in Heerlerheide-centrum

Na vele jaren van voorbereiding en planontwikkeling, sloop van oude panden en de aanleg van een nieuwe infrastructuur start half mei de bouw van het Cultuurcluster. In augustus volgt het Zorgcluster en in het najaar start ook de bouw van de Brede School. Deze plannen maken allemaal deel uit van het project Heerlerheide Nieuwe Stijl. Een samenwerkingsverband van Weller en de Gemeente Heerlen om het centrum van Heerlerheide weer te laten boeien en bloeien.

Op 19 mei is een feestelijk programma in de buurt samengesteld. Rond 15.30 uur is bij het nieuwe Informatiecentrum tegenover het Corneliushuis de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd die door de Ondernemersvereniging Heerlerheide is georganiseerd. Daarna wordt met een verassende act het symbolische startschot gegeven voor de bouw van het cultuurcluster "Gen Coel" door o.a. wethouder Lex Smeets en Wellerdirecteur Jack Gorgels. Vervolgens wordt het bouwbord van het nieuwe Zorgcluster onthuld en een intentieovereenkomst tussen Sevagram en Weller getekend. De Amerikaanse straatartiest Nakupelle (bekend van het Limburg Festival) zal rond 16.30 uur zijn kunsten vertonen op het speelterrein van Basisschool De Ganzerik en op de markt zal gezellige orgelmuziek galmen en worden ballonnen voor de kinderen uitgedeeld.

Structureel overleg
De bouw van deze drie grote projecten vindt min of meer tegelijkertijd plaats omdat het centrum van Heerlerheide anders voor een jaar of tien in een bouwput zou veranderen. Dus dan maar liever alles in één keer om de werkzaamheden af te maken in 2008. Dat dit overlast met zich meebrengt is onvermijdelijk. Eens in de twee weken vindt overleg plaats tussen de bouwers, winkeliers en bewonersvertegenwoordiging om te kijken welke extra maatregelen nodig zijn om overlast zoveel mogelijk te beperken. Via weekblad Parkstad wordt men ook tweewekelijks geïnformeerd en als het nodig is zullen extra nieuwsbrieven in de wijk worden verspreid.

Informatiecentrum
Tegenover het Corneliushuis wordt ruimte gereserveerd voor de bouwketen van de aannemer Jongen. Ook komen hier tijdelijke parkeerplaatsen voor bijvoorbeeld bezoekers van het Corneliushuis en de kerk. Verder komt op dit terrein een Informatiecentrum Heerlerheide Nieuwe Stijl. In dit informatiecentrum kan men op afspraak terecht. Het is met name bedoeld voor de verkoop van de woningen door de makelaars en projectontwikkelaars.

HEERLEN, 11 mei 2006
Concernstaf Communicatie
Reina Cobussen
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s


---- --