Gemeente Heerlen

Band voor 't eerst buiten Afrika

Algerijnse week in Heerlen

In het kader van de 13e Internationale Taptoe, die op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei in Heerlen plaatsvindt, worden allerlei activiteiten rondom Algerije georganiseerd. Het doedelzakkorps van de Garde Républicaine uit Algerije - dat nog nooit eerder buiten Afrika is opgetreden - is namelijk dit jaar te gast in Heerlen.

Bedoeïenen
Zo is er van dinsdag 16 t/m zondag 21 mei een expositie te zien in het Thermenmuseum met ambachtelijke en authentieke producten uit Algerije. Tentoongesteld worden o.a. geweven tapijten, koperwerk, traditionele (koralen) sieraden, keramiek en aardewerk, zandschilderijen, leerproducten, leren zadelmakershandwerk, souvenirs, vlecht- en kantwerk en traditionele klederdracht. Heel bijzonder zijn de authentieke gebruikartikelen van de Bedoeïenen zoals leren waterzakken, slijpstenen, wolkammen etc. Dit alles wordt naar Heerlen gebracht door 10 ambachtslieden uit Algerije. De openingstijden zijn 10.00 tot 17.00 uur.

Tuaregs
Tevens treedt op zaterdag 20 mei de Tuareg-groep 'Harmonica' in het stadscentrum op; autodidacten die sinds 1999 grote bekendheid genieten bij het Algerijnse publiek. De gnawi-stijl die zij ten gehore brengen is een mix van stijlen. Om 14.00 uur treedt de complete Algerijnse band op en om 14.30 volgt 'Harmonica'.

HEERLEN, 11 mei 2006
Concernstaf Communicatie
Jeanette Wolters
(045) 560 40 70
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --